Hudflettes etter vanvittig blemme: – Dette har vi nesten aldri sett før

Molde gikk på et pinlig tap borte mot tabelljumbo Tromsø – til tross for at de spilte nesten halve kampen med én mann mer på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vegard Forrens blemme i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Tromsø-Molde 2-1

– Det svir. Det er ikke sånn vi liker å fremstå, og ikke sånn vi liker å ha det. I dag er det ingen andre å skylde på enn oss selv, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

Tromsø rystet serielederen tidlig i begge omganger.

Magnus Andersen scoret kampens første allerede etter 34 sekunder. Vingbacken prøvde lykken på volley. Treffet var ikke rent, men ballen spratt i hjørnet og skuddet var utagbart for keeper.

«Gutan» holdt ledelsen til pause. Bare to minutter etter sidebytte scoret Robert Taylor fra skrått hold etter å ha blitt spilt fri i bakrom.

Der avslutningen var god, var forsvarsspillet det stikk motsatte.

Forren hudflettes

Vegard Forren tok sats og så ut til å gå for å sette en offsidefelle. Den var ikke stopperkollega Martin Bjørnbak med på. Stopperkollegaen ble løpende etter Taylor, som akkurat fikk nok tid til at han klarte å avslutte. Forren var ikke å se.

TV 2s eksperter er krystallklare på hvem som har skylden.

– Hva i all verden er det Vegard Forren holder på med? Han skal liksom sette Taylor i offside, men Martin Bjørnbak ligger ti meter bak. Det er Bjørnbak som skal sette linjen i den situasjonen, for han er nærmeste stopper. Jeg fatter ikke hva Forren holder på med, sier Jesper Mathisen og rister på hodet i FotballXtra.

– Det er horribelt stopperspill, følger han opp.

Han får støtte av kollegaene i FotballXtra-panelet.

– Dette har vi nesten aldri sett før, sier Marius Skjelbæk.

– Det er sånn som gjør at analyseverktøyene til klubbene bare kollapser. Det kommer bare opp «error» når de ser sånt, sier Ole Martin Årst med et glimt i øyet.

Mathisen understreker at Forrens tanke kan ha vært at han skulle bryte en eventuell pasning til Mikael Ingebrigtsen, men gir likevel Molde-stopperen strykkarakter.

– Uavhengig av om han skal bryte eller sette ham i offside, så kan han ikke holde på sånn. Du setter jo Bjørnbak og resten av laget ditt i en utrolig vanskelig situasjon. Bjørnbak kan selvfølgelig også reparere, men han har sin spiller. Dette er den spilleren som kommer rett inn i Forrens sone. Jeg forstår ikke helt hva han tenkte med, sukker den tidligere Start-profilen.

Rødt kort og straffebom

Minutter senere fikk Molde en eventyrlig mulighet til å redusere. Mikael Ingebrigtsen fikk sitt andre gule kort da han handset i feltet, og Ohi Omoijuanfo steg frem for å ta straffesparket.

Men Gudmund Kongshavn reddet Ohis forsøk, og var også raskt nok oppe til å stoppe returen.

– Jeg bommer på straffe og føler at det er min skyld. Hadde jeg scoret på den, hadde vi kanskje fått med ett poeng. Kanskje tre siden det er tidlig. Jeg skal ikke uttale meg for mye om prestasjonen i dag, utenom at jeg føler at det er min feil, sier Ohi til Eurosport.

Molde spilte 40 minutter med én mann mer på banen, men fikk ikke uttelling før i fjerde overtidsminutt. Magnus Wolff Eikrem svingte ballen inn på bakre stolpe på praktfullt vis, og Ruben Gabrielsen stanget reduseringen i mål.

Blåtrøyene leder fortsatt Eliteserien på målforskjell, men har to kamper mer spilt enn Odd.