Solskjær viste frem gamle kunster: – Dette har Ole gjort hele livet

Ole Gunnar Solskjær (46) brukte bare tre minutter på å score i legendekampen mot Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringen i vinduet øverst!

– Det var veldig gøy. Bare å se guttene i garderoben før og etter kampen, spøke og spille igjen var fantastisk. Dette er en gruppe folk som har betydd mye for hverandre, sier Solskjær til Manchester Uniteds TV-kanal.

Etter kampen løftet de røde djevlene trofeet, som en markering for at oppgjøret var en «omkamp» av Champions League-finalen i 1999.

Nå er Solskjær ute etter ekte trofeer.

– Vi har en stor jobb foran oss til å finne tilbake til slike øyeblikk. Vi vil ha øyeblikk og trofeer å feire. Det er det vi prøver på, sier han.

Superbytte

Kristiansunderen startet kampen på benken.

Men da Andy Cole måtte kaste inn håndkleet – før det engang var gått ett minutt – entret Solskjær gresset til stående ovasjoner fra både trenere og supportere.

Tre minutter senere viste Manchester Uniteds manager hvorfor han ble kalt en «super sub» i spillerkarrieren.

David Beckham startet angrepet med en forsering langs høyreflanken. Bayern München fikk klarert, men de røde djevlene vant ballen igjen.

Solskjær var rask i oppfatningen, og fant rom mellom Bayerns midtstoppere – slik han har gjort hundrevis av ganger.

Han fikk en enkel jobb i å bredside ballen i mål fra fem meter.

– Dette har Ole gjort hele livet. Han har bevegelsen og evnen til å være på rett sted til rett tid, sier den tidligere United-profilen Gary Pallister på indre bane for MUTV.

Kjørte over Bayern

Så, om lag 20 minutter senere, fant kristiansunderen igjen plass på benken. Teddy Sheringham erstattet ham, og dannet spisspar med Dwight Yorke. Sistnevnte økte ledelsen for de røde djevlene på volley i første omgang.

Til slutt vant vertene 5-0 etter scoringer av Nicky Butt, Louis Saha og David Beckham.

Solskjær slår fast at United-legendene spilte for å vinne.

– Du så at taklingene fløy. Jeg tror alle var fornøyde mot slutten. Det er dette denne klubben handler om – å kose oss og spille fotball foran våre fantastiske, utrolige fans. Alle vet hva det betyr å spille for Manchester United. Å spille med logoen på brystet betyr mye mer enn bare å møte opp. Det har vært en stor del av livene våre, understreker United-manageren.

Ronny Johnsen og Henning Berg spilte også kampen.