Se seieren sikres i videovinduet øverst!

Sifrene mot den brasilianske duoen ble 14-21, 21-17, 15–12 i favør nordmennene. Dermed fulgte de opp forrige helgs seier i storturneringen i Itapema i Brasil med nok en triumf i en firestjernersturnering.

– Det er helt fantastisk. Brasil spilte fantastisk, og vi kom hit trøtte, men møtte opp til hver kamp. Brasil spilte veldig bra og servet veldig godt, men vi klarte å komme tilbake i andre og tredje sett, sier Sørum.

Mol: – Vi følte oss dritt

Den norske duoen har reist 40 timer og vært gjennom elleve tidssoner fra forrige turnering i Brasil, og de kom til turneringen i Kina bare 30 timer før første kamp.

Olympiatoppen anbefaler imidlertid én dag per tidssone. Det betyr at de skulle vært på plass for elleve dager siden.

– Det har vært en veldig, veldig intensiv uke med seks kamper. Vi kom hit med jetlag og forventet ikke å spille bra, for vi følte oss dritt etter en lang reise, men vi klarte å samle oss og ta med oss denne medaljen. Det føles fantastisk, sier Mol.

Mol og Sørum fikk en tøff åpning på søndagens finale. Allerede fra start i det første havnet de under 2–8. De klarte å nærme seg noe, men den brasilianske motstanderen dro i land settet greit 21–14.

I det andre settet slo Mol og Sørum tilbake. Etter en jevn åpning klarte de å skaffe seg en fordel med 8-5-ledelse. Den økte de gradvis og sikret et siste og avgjørende sett med sifrene 21–17.

Mol: – Dette betyr alt for oss

Det avgjørende settet ble jevnt en stund. Lagene fulgte hverandre til 6–6. Så tok den norske duoen over initiativet. Uavgjort ble til 11-6-ledelse til Mol og Sørum. Det klarte ikke brasilianerne å hente inn, og dermed ble det seier for andre helg på rad for Anders Mol og Christian Sørum. De vant det siste settet 15–12.

Dette betyr alt for oss. Vi hadde en tøff start på sesongen i fjor. Nå har vi fått en god start, så vi må holde formen oppe. Vi ser frem til neste kamp. Vi liker å spille mange kamper og finne rytmen. Nå ser vi virkelig frem til resten av sesongen, sier Anders Mol.

Det norske paret har tatt sandvolleyballverden med storm siden sommeren. Duoen er rangert som nummer én i verden og seiler opp som et norsk gullhåp i sommer-OL i Tokyo i 2020.

De har vist lovende takter før VM, som avholdes i Hamburg 28. juni til 7. juli. Dette var duoens tredje seier i firestjernersturnering denne sesongen.

Tidligere i turneringen har de sendt ut amerikanske lag på rekke og rad. John Hyden og Ryan Doherty ble slått 21-13, 21–15 i åttendedelsfinalen, Nicholas Lucena og Philip Dalhausser, 21-18, 18-21, 16–14 i kvartfinalen og Trevor Crabb og Tri Bourne 21-15, 21–15 i semifinalen lørdag.

(©NTB/TV 2)