FIKK HUDEN FULL: Lionel Messi var lite fornøyd med å bli sendt utover sidelinjen av James Milner i første Champions League-semifinale.
FIKK HUDEN FULL: Lionel Messi var lite fornøyd med å bli sendt utover sidelinjen av James Milner i første Champions League-semifinale. Foto: John Sibley

Messi skjelte ut Liverpool-profil – én ting hadde han ikke anelse om

– Han har oppnådd retten til å si hva han vil, sier James Milner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skapte reaksjoner i Barcelona-laget da James Milner på etterskudd sendte Lionel Messi utover sidelinjen i første Champions League-semifinale på Camp Nou.

Den argentinske superstjernen så også ut til å gi Milner, som slapp unna med gult kort for forseelsen, en skikkelig skyllebøtte.

– Han var ikke blid. Han skjelte meg ut på spansk på vei inn spillertunnelen til pause også. Han kalte meg «burro», som betyr «esel» og at du er en spiller som løper rundt og sparker ned folk, sier Milner i et stort intervju med tabloidavisen Daily Mail.

Milner har lært seg spansk

Leeds-fødte James Milner forsto nemlig alt Messi liret av seg på spansk.

– Jeg spurte ham om det gikk fint, men det virket ikke sånn. Jeg tror ikke han visste at jeg kan spansk. Han sa at «frisparket du laget var bare fordi jeg slo tunnel på deg». Jeg lot det være, og han gikk i garderoben. Jeg bare beundrer ham. Han har oppnådd retten til å si hva han vil, forteller Milner.

Tunnelen som Messi sikter til skjedde på samme bane for fire år siden da daværende Manchester City-spiller James Milner havnet på baken etter at Messi hadde spilt ballen mellom beina på ham.

TV-kameraene fanget Pep Guardiola på tribunen. Treneren trodde knapt sine egne øyne og tok begge hendene til ansiktet. Klippet har gått viralt siden da.

Milner: – Jeg var ikke den første

Messi leverte to scoringer i 3-0-seieren mot Liverpool på månedens første dag, men Merseyside-klubben vant returkampen 4-0 og gikk til den TV 2-sendte finalen mot Tottenham i Madrid lørdag 1. juni.

– Det han utrettet den kampen er ting han har gjort hele karrieren. Det gjør ham vanskelig å spille mot. Du kan prøve å stoppe ham, du kan ikke være redd for å bli latterliggjort. Det har skjedd med meg. Han har slått tunnel på meg, og det er vist en million ganger. Jeg var ikke den første, jeg blir ikke den siste. Han er en utrolig spiller, sier Milner.

Midtbanespilleren mener man må være litt ekstra tøff mot så gode spillere.

– Mot spillere som ham må du la dem merke at du er der. De kan ikke få gjøre som de vil. Du må prøve å ødelegge rytmen i spillet deres. Du ønsker ikke å skade motspillerne, men det er et fysisk spil. Om han styrer spillet, vil du få ham ut av det. Det er en del av fotballen, mener James Milner.