KAN GLISE: Brann henger med i toppen igjen etter tre strake trepoengere. Nå er Lars Arne Nilsens mannskap favoritter før storkampen mot Rosenborg.
KAN GLISE: Brann henger med i toppen igjen etter tre strake trepoengere. Nå er Lars Arne Nilsens mannskap favoritter før storkampen mot Rosenborg. Foto: Bildbyrån/Marius Simensen.

Aldri før har Brann vært så store favoritter mot Rosenborg

Krisen i Rosenborg viser seg igjen på oddsmarkedet. Aldri før har sannsynligheten for Brann-seier mot trønderne vært høyere i en obligatorisk kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Publikum på Brann Stadion søndag kveld får overvære noe historisk.

Brann tar imot et Rosenborg-lag i krise som klare favoritter til å stå igjen med tre poeng.

Underdogs igjen

Hos Norsk Tipping er oddsen på Brann-seier helt nede på 1,75, mens oddsen på Rosenborg er på 3,95.

– Vi kan med stor sikkerhet si at Brann aldri før har vært så store favoritter i en obligatorisk kamp mot Rosenborg, sier Ole Morten Brattberg, fagansvarlig for sportsspill i Norsk Tipping, til TV 2.

Det setter premisset før en av de store oppgjørene i norsk fotball, og illustrerer samtidig en endring.

Norsk Tipping har tidligere gjennomført en øvelse hvor man sjekket hvor ofte Rosenborg var favoritter i sine kamper i Eliteserien. Undersøkelsene viste at RBK i de tidlige år med oddsen var favoritter i samtlige kamper.

Det er de fremdeles på hjemmebane, i alle fall inntil videre. Men det er ikke første gang denne sesongen at Rosenborg regnes som klare underdogs i en kamp. Mot Molde i den femte serierunden, da RBK stod med kun to poeng, var oddsen identisk med det som er utgangspunktet før bataljen mot Brann.

– Overraskende lav odds

Setter man 100 kroner på Brann-seier, får man 175 kroner tilbake. Tror man RBK vinner mellom de sju fjell, får man utbetalt 395 kroner.

– Hadde du sagt til meg at Brann skulle stå i 1,75 mot Rosenborg før sesongen, så hadde jeg flirt av deg, sier Jesper Mathisen.

Sørlendingen er i tillegg til TV 2s fotballekspert også oddsekspert. Han er overrasket over utviklingen i markedet de siste dagene.

– Oddsen åpnet høyere på Brann, så mange har spilt på Brann selv om de var historisk store favoritter. Tidligere denne uken var faktisk oddsen over to på Brann, så den er spilt ned, sier Mathisen, som tror at RBKs midt på treet-prestasjon mot Tiller i cupen gjorde at det fremdeles er stor skepsis til bedring.

– Det er overraskende lav odds på Brann. Jeg trodde den skulle ende høyere enn nå. Brann er rimelig klare favoritter, og det forteller alt om situasjonen i Trondheim.

Tror RBK tar poeng

For situasjonen er alt annet enn rosenrød. Selv om man karret seg til 3-2-seier mot Mjøndalen i forrige serierunde er det fremdeles misnøye. Elendige resultater i Eliteserien gjør at Rosenborg ligger på tolvteplass med kun ni poeng etter ni spilte kamper. Samtidig skaper situasjonen til Nicklas Bendtner ytterligere uro rundt forrige sesongs Eliteserie- og cup-vinner.

I Brann har man imidlertid fått fart på sakene etter en litt ujevn start. Lars Arne Nilsen og Co. har vunnet tre på rad og har fem poeng opp til de to ligalederne Molde og Odd.

Erik Huseklepp ser ingen tegn til bedre for RBK, som kun har tatt ett poeng på bortebane og fremstått som «tannløse og bekymret» på fremmed gress.

– Brann har begynt å se bedre og bedre ut. Spesielt mot etablert forsvar. De har fått dreis på angrepsspillet sitt. I Rosenborg sliter jeg med å se hva de ønsker. Hva prøver de å få til? Det er tydelig at det er mye som ikke stemmer – selv om de vant heldige mot Mjøndalen sist, sier Huseklepp.

Til de som tror at kampen mot Brann kommer på riktig tidspunkt og vil kunne gi en ekstra "boost", sier Mathisen følgende.

– Mange snakket om det før Molde-kampen, men da endte Rosenborg opp med å bli rundspilt. Jeg ser samtidig at flere Brann-supportere ikke vil ses på som favoritter, for da ryker de til.

RBK kommer til Bergen som en såret stormakt, og Mathisen tror at RBK kan «overraske» dem som stoler blindt på oddsen.

– Jeg tror det blir en jevnere kamp enn det oddsen tilsier. Jeg tror RBK kommer til å gi Brann en tøff kamp i Bergen og få med seg minst ett poeng.