I SUPERFORM: Martin Ødegaard var nylig banens gigant da Vitesse slo Groningen ut av sluttspillet i kampen om en europaligaplass. 20-åringen stod for én scoring og to målgivende pasninger i 3-1-seieren.
I SUPERFORM: Martin Ødegaard var nylig banens gigant da Vitesse slo Groningen ut av sluttspillet i kampen om en europaligaplass. 20-åringen stod for én scoring og to målgivende pasninger i 3-1-seieren. Foto: Solum, Stian Lysberg

– Ikke i nærheten av det Real Madrid forventer å få

Ifølge spansk storavis kan Martin Ødegaard (20) bli lånt ut til Bundesliga neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammenseren har imponert stort på utlån hos Vitesse, særlig siste del av sesongen.

Marca skriver at Real Madrid nå er «veldig motvillig til å selge en spiller som enten kan spille en rolle for førstelaget, eller som de kan kreve en høyere sum for om noen år».

Den Madrid-baserte avisen hevder at Ajax har lagt inn et bud på om lag 20 millioner euro – tilsvarende 189 millioner kroner – for Ødegaard, men at «det ikke er i nærheten» av det Real Madrid forventer å få.

Motvilligheten til å selge pekes ut som en av to grunner til at et utlån virker å være mest aktuelt for landslagsspilleren.

Aktuell for Bayer Leverkusen

Den andre er den knallharde konkurransen i Ødegaards posisjon. Blant spillerne Marca forventer at skal være på Santiago Bernabeu neste sesong, nevnes Vinicius Junior, Rodrygo, Marco Asensio, Isco og Brahim Díaz som konkurrenter. I tillegg skal en overgang for Eden Hazard være på trappene.

Ifølge avisen er det sannsynlig at han blir lånt ut til Bundesliga, ettersom den tyske ligaen er nærmere å matche den spanskes tempo. Bayer Leverkusen, som nylig solgte den offensive midtbanespilleren Julian Brandt, nevnes som en aktuell destinasjon. Videre hevder Marca at Ødegaard også har tilbud fra noen få spanske klubber som ønsker å hente ham på lån.

TV 2s fotballekspert tror at Bundesliga er en god idé.

– Det er et stort steg opp fra Æresdivisjonen, men det høres ut som et fornuftig og riktig valg. Han har vist at han er moden for et nytt nivå. I en del kamper har han rett og slett vært for god for dem han har spilt sammen med, mener Jesper Mathisen.

Leverkusen endte topp fire etter en fantastisk sesonginnspurt, og skal spille Champions League neste sesong.

– Hadde han gått til Ajax, ville han spilt mot de samme som denne sesongen. De har selvfølgelig også Champions League, men i Bayer Leverkusen får han mulighet til å spille i en av Europas aller beste ligaen. Det er en klubb som er kjent for å gi unge spillere sjansen og spiller offensiv fotball, noe som passer Ødegaard godt, argumenterer Mathisen.

– Jeg håper at han går til en klubb i Tyskland eller Spania på utlån. Nå er han moden for å spille på et av de høyeste nivåene i Europa, følger han opp.

– Har økt kraftig i verdi

Et problem med å sende 20-åringen på et sesonglangt lån nok en gang, er imidlertid at kontrakten hans går ut i 2021. For å bevare markedsverdien, kan et salg med tilbakekjøpsklausul være et alternativ, skriver Marca.

Mathisen forstår at Real Madrid vegrer seg for å selge ham.

– Han har nok økt kraftig i verdi, og det har selvfølgelig også de fått med seg. Derfor skjønner jeg godt at de ikke har behov for å selge. Fortsetter han utviklingen ett eller to år til, kan han være moden for å spille for Real Madrid, spår han.

– Jeg vil påstå at han har noen ferdigheter som gjør at han kunne bidratt for dem allerede nå, men en fast plass på Real Madrid er veldig vanskelig. Det er fornuftig å finne en klubb der han får mye mer spilletid. Men at han er god nok for Real Madrid om ikke altfor lang tid, har jeg absolutt tro på, fortsetter den tidligere Start-profilen.

Vil ha mer permanent løsning

Etter superkampen mot Groningen gikk drammenseren langt i å bekrefte at han ikke spiller på Santiago Bernabeu neste sesong. Han forventer en avklaring i juni.

– Det blir vanskelig i Madrid neste år, så det kan hende det i hvert fall blir noe annet enn det, sa Martin Ødegaard til TV 2.

Han har nå to og en halv sesong bak seg på utlån. Først i Heerenveen, så én sesong i Vitesse. Playmakeren er innstilt på en mer permanent løsning enn enda et sesonglangt utlån.

– Det er også mulig med et utlån over flere år. Å bli lånt ut ett år til har jeg sagt ikke er så gunstig. Det har jeg hatt i både Heerenveen og her, men stabilitet er nok bra. Jeg vet ikke hva det blir, men mer stabilitet er nok lurt, konstaterte Ødegaard.

20-åringen er også åpen for å selges med tilbakekjøpsklausul.

– Madrid har gjort det med mange spillere, så det kan absolutt være en løsning for meg også, sa han.