KONTRAKTSLØS: Fredrik Gulbrandsen og RB Salzburg kom ikke til enighet om en forlengelse av kontrakten.
KONTRAKTSLØS: Fredrik Gulbrandsen og RB Salzburg kom ikke til enighet om en forlengelse av kontrakten. Foto: Kerstin Joensson

Fredrik Gulbrandsen forlater RB Salzburg

Fredrik Gulbrandsens (26) kontrakt med østerrikerne blir ikke forlenget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Red Bull Salzburg bekrefter torsdag at Fredrik Gulbrandsen forlater klubben.

Klubben skriver at de har vært i langvarige forhandlinger med den norske spissen, men at de ikke har ført frem til en forlengelse.

– Jeg vet helt ærlig ikke om det er riktig beslutning, men jeg må følge magefølelsen. Jeg føler tiden er inne for å prøve noe nytt, sier Gulbrandsen til klubbens nettsider.

Kontrakten løper ut i slutten av juni. Den tidligere Lillestrøm- og Molde-spilleren står fritt til å signere for andre klubber. 26-åringen er allerede koblet til den tyske toppklubben Borussia Mönchengladbach.

Gulbrandsen har spilt i RB Salzburg siden han ble kjøpt fra Molde sommeren 2016. Han hadde også et utlån i samarbeidsklubben New York Red Bulls.

– Jeg har hatt tre veldig, veldig gode år her som jeg kommer til å huske resten av livet mitt. Det samme gjelder mange av menneskene jeg er blitt kjent med, sier Gulbrandsen.

– Men jeg tror at jeg er på det tidspunktet i karrieren at det kanskje er tid for et skifte, og det kan være min eneste mulighet til å komme til en større liga. Som fotballspiller ønsker du alltid å spille på det høyeste nivået. Det var en vanskelig avgjørelse når jeg vet at laget skal spille Champions League neste sesong, men forhåpentligvis får jeg sjansen til å spille der selv en gang. Jeg er glad på lagets vegne og kommer til å følge med, fortsetter Gulbrandsen.

Gulbrandsen, som vant både liga og cup i Østerrike denne sesongen, scoret elleve mål og slo seks målgivende pasninger på 34 kamper denne sesongen.

Spissen står imidlertid med bare tre landskamper for Norge, den siste mot Finland i 2016. Han var innom troppen til Lars Lagerbäck i mars i fjor, men fikk ikke spilletid.