Her henger kultkeeperen Gábor Király de grå joggebuksene opp for siste gang

43-åringen legger opp etter 26 år i fotballsirkuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ungarske kultkeeperen Gábor Király har voktet målet for siste gang.

43-åringen publiserte onsdag en video på sin Facebook-side. Der henger han de berømte grå joggebuksene på en knagg for å markere at en lang karriere er over.

– Den grå pysjamasen legger seg nå, skriver han.

På sin hjemmeside takker Király fotballen. «Den gjorde meg til en bedre mann», skriver han.

Ungarns sisteskanse brukte konsekvent grå joggebukser - uansett draktfarge, uansett vær - når han sto i mål. I 23 år har de grå joggebuksene vært varemerket til Király.

– Da jeg sto i Haladas i 1996, prøvde jeg gråbukser i en kamp. Den vant vi og jeg sto perfekt. Vi hadde ni strake kamper på rad uten tap, og jeg bestemte meg for å spille med bukser ut karrieren. Aldri svarte, kun grå, fortalte Király da TV 2 møtte ham før playoff-kampene mot Ungarn i 2015.

Se reportasjen i videovinduet øverst!

– For meg betyr dette noe ekstra. Det er min vei til suksess. Når jeg ser folk med samme bukser på gata, blir jeg ukomfortabel. Jeg bruker aldri grå joggebukser privat. Det er en uniform for meg, fortsatte han.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skulle ønske det var flere typer som Király i fotballen.

– Når jeg tenker på Király, tenker jeg på klærne hans. De grå joggebuksene. Det er en keeper som har vært morsom å følge. Király har vært en type vi gjerne skulle hatt enda flere av i fotballen. Han har først og fremst vært en solid og god keeper i mange år, men han vil for alltid bli husket for de grå joggebuksene. Det var mannen som var bildet på Høgmos store nedtur mot Ungarn, sier Mathisen, som også hyller showmannen Király.

– Han sto sikkert i de grå joggebuksene fordi det var behagelig og at det handlet om overtro, men han har jo også hatt det med å underholde. Vi skulle gjerne hatt flere av dem i en altfor seriøs toppfotball. Vi får bare hylle han for det han har gitt, fortsetter Mathisen.

TV 2-eksperten tror de grå joggebuksene kan ha gitt Király en fordel.

– Jeg tror vi alle har undervurdert han. Jeg husker jo selv jeg sa at vi ikke kommer til å tape for et lag med en keeper i grå joggebukse, humrer Mathisen.