Ny prestisjepris til Ada Hegerberg

Ada Hegerberg blir for andre gang utropt til verdens beste kvinnelige fotballspiller av BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun fire dager etter at hun løftet Champions League-trofeet for fjerde gang har Ada Hegerberg (23) fått et nytt tilskudd til medaljesamlingen.

Onsdag morgen ble vinneren av BBC-kåringen verdens beste kvinnelige fotballspiller offentliggjort. Fans over hele verden har stemt frem Hegerberg som vinner av prisen foran Pernille Harder og Sam Kerr.

Se Hegerberg score hat trick i Champions League-finalen i Sportsnyhetene øverst på siden.

Det er andre gang Hegerberg stikker av med prisen. Også i 2017 ble hun tildelt den gjeve utmerkelsen.

– Det er en ære å vinne for andre gang, sier Hegerberg, som nylig avsluttet nok en mesterlig sesong med ligatittel, cuptriumf og Champions League-seier.

29 scoringer på 33 kamper bidro til at hennes Lyon dro i land "The Treble", og stjernestatusen til jenta fra Sunndalsøra, som ble tidenes første kvinnelige vinner av Gullballen i fjor, bare vokser og vokser.

– Å vinne alle disse trofeene og all denne suksessen gir meg en stemme. Det handler ikke om meg. Det har aldri handlet om meg. Det handler om føre til en endring i sporten. Det burde motivere mange andre også. Når vi alle står sammen for å bringe sporten i riktig retning, vil vi være sterke, sier Hegerberg.