Etter 224 dager uten eliteseriemål sikret Søderlund Rosenborg-seier

Alexander Søderlund og Rosenborg kunne juble for tre ekstremt viktige poeng på klubbens bursdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Mjøndalen 3-2 (2-1)

Se scoringene øverst!

Etter 224 dager uten eliteseriemål fikk Alexander Søderlund (31) endelig hull på byllen, og ga Rosenborg seier på klubbens 102-årsdag.

– Nå tar du med ferien og greier, sier Søderlund til TV 2 Sporten om at det er 224 dager siden sist han scoret.

Og legger til:

– Det er alltid godt å score, men det viktigste var de tre poengene. Så får jeg gå hjem å telle på det etterpå, sa Søderlund.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var ikke imponert over det RBK viste mot Mjøndalen på Lerkendal.

– Rosenborg vant 3-2 - så vidt. Det var en kamp der Rosenborg-laget ikke imponerer spillemessig, men fikk med seg en viktig seier, og får litt arbeidsro de neste dagene, oppsummerer Jesper Mathisen i FotballXtra.

To scoringer på tre minutter
De som hadde spådd at Mjøndalen ville parkere bussen i forsvar på Lerkendal måtte tro om igjen, i hvert fall etter første minuttene å dømme. For det var Mjøndalen som var friskest fra start i Trondheim.

Det skortet riktignok på kvalitet i angrepene for Mjøndalen, men det gjorde det også fra Rosenborg sin side.

Utover i førsteomgang var det litt bedre tendenser hos Rosenborg, men uten at de skapte de farligste sjansene.

I det 27. minutt kom scoringen som ga Lerkendal-publikumet en etterlengtet opptur. Noe pent var det ikke, men Tore Reginiussen kranglet inn 1-0 til Rosenborg etter en corner.

Det gjorde åpenbart noe med Rosenborg-spillerne. For tre minutter etterpå vartet trønderne opp med et raskt, pent og effektivt angrep. Mjøndalen ble rett og slett utspilt av Rosenborg da Yann-Erik de Lanlay satte inn 2-0.

– Dette var et strålende RBK-angrep. 1-0-scoringen var kanskje den styggeste RBK-scoringen jeg har sett denne sesongen, men 2-0-scoringen var bare vakkert, mente Mathisen i FotballXtra.

Mjøndalen-redusering etter RBK-rot

Ni minutter etter at Rosenborg hadde økt til 2-0 fikk Mjøndalen noe å feire, og det etter litt rot blant de hvitkledde. For 1-2 reduseringen til Stian Aasmundsen kom litt ut av intet, men ga nytt liv i kampen.

– Stian Aasmundsen scoret etter rot i Rosenborgs felt. Så var det liv i kampen igjen. Der så vi nok en gang Rosenborg svake og passive i eget felt, mente Mathisen.

Like etter mistet Reginiussen ballen og Olivier Occéan var farlig nære å utlikne for Mjøndalen, men André Hansen avverget. Dermed gikk Rosenborg til pause med ledelse på Lerkendal.

– Du kan ikke ha det sånn når du møter Mjøndalen på hjemmebane og du er Rosenborg. De skal ha kontroll på den kampen, de skal styre premissene i den kampen. Så jeg også helt sjokkert da jeg så de tallene der, at lille Mjøndalen har hatt ballen nesten 60 prosent. Det er ganske utrolig. Det er ikke noe som avgjør en fotballkamp, selvfølgelig, men det sier litt om det uføre Rosenborg er i, sier Erik Huseklepp i FotballXtra om ballbesittelsen i førsteomgang.

Søderlund(!) svarte umiddelbart på Mjøndalen-utlikning

Rosenborg viste at de ville da de entret gressmatten etter pause og viste gode takter i gjenvinningspillet.

Men det var Mjøndalen som hadde den første store sjansen etter hvilen da Tonny Brochmann smelte ballen i tverrliggeren fra 16 meter. Men marginene var ikke på gjestene sin side.

Knappe syv minutter etter metallet stod i veien, satt den for Brochmann som holdt hodet kaldt da han fikk ballen inne i boksen.

Men resultattavlen hadde ikke før endret til 2-2 før Alexander Søderlund satte inn 3-2 til Rosenborg etter rot i Mjøndalen-forsvaret. Etter 224 dager uten mål i eliteserien fikk Søderlund hull på byllen, og det til vill jubel fra Lerkendal-fansen.

– Mjøndalen føler vel der at de ga vekk kampen, for de var virkelig inne i det. Det var de som hadde skapt de store sjansene, det var de som hadde sett ut som et lag som spiller med selvtillit og tro på det de holder på med. Rosenborg ser engstelig ut, og de ser fortsatt engstelig ut selv om de har scoret tre mål, mener Mathisen.

Mjøndalen presset på etter Rosenborgs scoring, og flyttet opp det de hadde mot slutten av kampen. Hjemmelaget ble liggende å forsvare seg og levde farlig da Mjøndalen styrte spillet.

Men det ble tre poeng til Rosenborg som kunne feire klubbens bursdag med seier.