Ruud vil ha bråkmakeren utestengt – får motstand fra superstjerne

Debatten raser i tennisverdenen om hvorvidt Nick Kyrgios bør utestenges etter utbruddet i kampen mot Casper Ruud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Australieren, som er nummer 36 på verdensrankingen, ble diskvalifisert etter å ha klikket under kampen mot Ruud.

Blant annet kastet den temperamentsfulle 24-åringen en stol ut på banen.

Kyrgios ble straffet med en bot på om lag 200 000 kroner for usportslig oppførsel. I tillegg ble han fratatt premiepengene og ATP-poengene fra turneringen.

Etter skandalekampen har Ruud tatt til orde for at konkurrenten bør utestenges.

– Det virker ikke som at noen ting forandrer ham i disse dager. ATP bør gjøre noe ... jeg er ikke den eneste som mener at han bør suspenderes i minst et halvt år, sier Ruud, ifølge nyhetsbyrået AP.

Federer helt uenig

Superstjernen Roger Federer er helt uenig i at australieren bør utestenges.

– Null poeng, greit, alt det der er allerede nok. Han vet at han har gjort en feil, sier Federer, ifølge AP.

Utenomsportslig bråk har satt en strek under Kyrgios' navn de siste årene. Senest denne uken vakte han oppsikt da han kritiserte verdensstjernene Rafael Nadal og Novak Djokovic i podkasten «No Challenges Remaining».

I 2016 ble han utestengt fra alle ATP-turneringer i to måneder for å ha gitt opp i en kamp, samt å fornærme tilskuere under Shanghai Masters. Året før ble han utestengt for upassende ordbruk under en turnering i Montreal.

Federer spekulerer på om det er tidligere synder som kan gjøre at Kyrgios eventuelt må ta seg en lang ferie.

– Han gikk av banen. Hva gjorde han? Han kastet en stol? Det er ikke nok for meg. Jeg vet ikke om han er på prøvetid fra Shanghai-tingen sin. Hvis det er tilfellet, kan du åpenbart se nærmere på det. Men hvis den saken har gått sin gang, synes ikke jeg at han skal bli suspendert, argumenterer sveitseren.

Selv beklager Kyrgios utbruddet på Instagram.

– En veldig hendelsesrik dag, for å si det mildt. Følelsene tok overhånd og jeg vil bare si at atmosfæren var enorm i dag. Det var uheldig at det skulle ende slik. Beklager Roma, sees igjen, kanskje, skriver 24-åringen kryptisk.

Tapte for stjerne

Noen timer senere møtte Ruud argentinske Juan Martín del Potro, rangert som nummer ni i verden. 20-åringen hang godt med, men endte opp med å tape 4-6 i begge settene.

– Det var gøy, men tøft å tape. Jeg følte at jeg kom godt i gang og klarte å bryte ham tidlig. Men så kom han tilbake og begynte å spille bedre og bedre. Han begynte også å serve bedre, og etter hvert ble det vanskeligere å henge med i hans server, sa Casper Ruud til NTB.

– Det var bare ett servebrudd i hvert sett som jeg er dårligere. Selvfølgelig litt bittert, men han var den beste spilleren til slutt og fortjente å vinne.

– Nå vet du hvor nivået ligger?

– Ja, nå har jeg møtt en topp ti spiller i verden for første gang. Da vet man hvordan nivået er, sa 20-åringen.