Viking kjørte over Stabæk: – Det var en typisk Thorstvedt-scoring

Kristian Thorstvedt ble ikke satset på i Stabæk. Torsdag sa han takk for sist og senket bærumsklubben med en vanvittig scoring. Viking vant til slutt 3-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking – Stabæk 3-0:

Se hvordan Viking kjørte over Stabæk i Sportsnyhetene øverst!

Like etter pause, på helvolley fra åtte meter, klinket Thorstvedt ballen kontant i mål i eliteserieopppgjøret i Stavanger.

Etterpå feiret han med å dra hendene over ørene, som et stikk til gamleklubben som valgte å ikke satse på ham.

– Kristian Thorstvedt scoret etter å ha kommet på et av sine mange gode løp. Han hamret bare ballen inn bak Stabæks keeper. Det var en typisk Thorstvedt-scoring. Men han er en dum mann å la stå helt umarkert i feltet. Det var ingen som fulgte ham. Scoringen var mot hans tidligere klubb Stabæk. Der ble han veid og funnet for lett. Så var det prøvespill i Viking, og resten er historie. Det var en meget flott scoring, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra om scoringen.

– Han var i balanse og traff den ballen så rent. Det er herlig, sa Ole Martin Årst om Thorstvedts scoring.

1999-modellen Thorstvedt gikk til Viking før fjorårets sesong. Etter en god sesong i 1. divisjon var mange spente på om sønnen til Erik Thorstvedt ville klare å ta nivået i Eliteserien. Og det har han så til de grader gjort, med fire mål på åtte eliteseriekamper.

Fra vondt til verre for Stabæk
Vondt gikk til verre for Stabæk torsdag da Tobias Børkeeiet fikk sitt andre gule tidlig i den andre omgangen. Han ble sendt i dusjen etter å ha revet ned Zlatko Tripic på vei fremover.

Så ble det enda verre for gjestene da Tommy Høiland satte inn 2-0 fra krittmerket etter kvarteret av den andre omgangen.

Og som om ikke det var nok, punkterte Zymer Bytyqi oppgjøret fem minutter senere. Bytyqi kom alene med Sandberg, og fra skrått hold banket han ballen i lengste hjørne.

Det var også svært fortjent at Thorsvedt fikk trampeklapp og stående applaus da han ble tatt av etter 70 minutter.

Også etter Bytyqi sin scoring kjørte Viking showet på hjemmebane, selv om det ble med de tre scoringene i den andre omgangen.

Havnet i tumulter
I første omgang endte flere Viking-spillere og Stabæk-spillere i tottene på hverandre. Tommy Høiland gikk i bakken etter å tilsynelatende ha blitt dyttet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg. Episoden endte med gult til Sandberg og Viking-duoen Zlatko Tripic og Zlatko Tripic.

– Det har ikke vært slagsmål, men 12-13 spillere endte i tumulter inne i boksen til Stabæk. Tripic stemplet keeperen, så kom Zymer inn. Det var umulig for dommerteamet å ha oversikt, men det var ikke mange pene ting å se på. Det endte med to gule kort til Viking, og et gult kort til Stabæks keeper. Det kunne se ut som om Robert Hernandez satte armen i ansiktet på en motspiller. Han kunne blitt utvist, men det var vanskelig for dommeren å se det, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om episoden.

(©NTB/TV 2 Sporten)