Festaften i Bergen:

– Dette er den fotballen Brann sitt publikum vil se

TV 2s fotballekspert hyller Brann etter at bergenserne tok sin fjerde seier for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Sarpsborg 08 2-1 (2-0)

Se Branns høydepunktene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Det ble en festaften for Brann og et fullsatt Brann Stadion. For i strålende solskinn kunne 16.000 bergensere se Brann ta sin fjerde seier for sesongen på fotballens nasjonaldag.

– Dette har vært festfotball, dette har vært offensiv fotball, dette er den fotballen Brann sitt publikum vil se. Lars Arne Nilsen har bygget opp en stall og et lag som det er store forventninger til, og det er det grunn til. Sarpsborg er en annen historie. De har skuffet voldsomt til nå resultatmessig, og i dag har de skuffet både resultat og prestasjonsmessig, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

I Brann-leiren var det kun store smil å se etter kampen.

– Helt nydelig, fantastisk stemning og tre poeng. Det blir ikke bedre, sier målscorer Veton Berisha til TV 2 om sin første 16. mai-kamp i Brann-drakt i Bergen.

– Jeg har hørt at stemningen er ganske bra her i Bergen etter at du har vunnet fotballkamper, så jeg gleder meg til det, sier Berisha om 17. mai-feiringen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener at Brann burde punktert kampen tidligere, men var fornøyd med det aller meste han så på gressmatten denne festkvelden.

– Det var en litt svak start. De første ti minuttene var vi ikke helt med, og da synes jeg de (Sarpsborg) var best. Så kom vi veldig sterkt utover i førsteomgang, siste halvtimen synes jeg vi var veldig, veldig god. Scoret to fine mål og hadde egentlig veldig bra kontroll. Andreomgang hadde vi kontroll frem til de fikk 2-1. Det så okei ut, men de hadde noen sjanser på slutten og det er alltid farlig på 2-1. Vi fikk noen overganger, men klarte ikke å poengtere kampen, det er det eneste vi ikke er helt fornøyd med, oppsummerer Nilsen til TV 2 etter seieren.

Steffen Lie Skålevik returnerte til Brann Stadion torsdag, men denne gang i blå drakt og mot Brann.

– Det var utrolig kjekt å komme tilbake og å se folkene igjen, og spille på banen igjen. Men det var selvfølgelig kjipt at det ble et tap. Det var utrolig vanskelig å spille mot Brann, men det var kjekt å gå ut på banen i starten av kampen i hvert fall, sier Skålevik til TV 2.

– Han er virkelig begynt å levere

Brann virket fast bestemt på å gjøre stas på supporterne som hadde møtt opp til norsk fotballs nasjonaldag. For etter noe tamme første ti minutter, satte de rødkledde inn angrepsgiret og kom til flere brukbare muligheter.

Gjestene fra Sarpsborg hadde noen farligheter i starten av kampen, men ikke nok til at de fikk noen scoringer i den første omgangen.

Etter knappe halvtimen begeistret Veton Berisha og Daouda Bamba bergenserne med lekent angrepsspill. Men avslutningen fra Bamba gikk like til side for Sarpsborg-målet.

Kun et par minutter senere fikk Berisha skutt og sendte Brann Stadion til himmels med en avslutning i venstre kryss. Dermed ledet Brann 1-0, og det signert Branns nye angriper.

– Han er virkelig begynt å levere for sin nye klubb. Meget flott gjort av Brann-angriperen, sier Mathisen i FotballXtra.

– Jeg har et lite håp om at Brann vil levere angrepsfotball av ypperste klasse resten av kampen, fortsetter Mathisen og referer til Branns angrepsrekke med Gilbert Komsoon, Veton Berisha og Daouda Bamba.

Og TV 2s fotballekspert fikk rett, for fem minutter før pause headet Berisha inn i feltet og ballen fant Petter Strand som økte til 2-0 for vertene.

– Brann har vært virkelig gode de første 40 minuttene av denne kampen og leder fullt fortjent, konkluderer Mathisen.

At Strand scoret i nettopp den situasjonen, var ingen tilfeldighet. Det kunne målscoreren fortelle etter kampen.

– Vi har faktisk hatt akkurat de situasjonene der noen ganger. At Ruben (Kristiansen) får ballen, og så slår han over backen deres på kanten vår, og så kommer ballen inn igjen. Mot Stabæk var det ingen som var der, så da husket jeg den situasjonen og var på riktig plass til riktig tid, sier Strand til TV 2.

Fornyet spenning

Brann-supporterne var høyt oppe etter de første 45 minuttene, men kom ned på jorden igjen knappe kvarteret ut i andreomgang. For fra få meter reduserte Sheldon Bateau for Sarpsborg og sørget for fornyet spenning i Bergen.

– Vi skulle ha punktert kampen i andreomgang og fått 3-0, men det klarte vi ikke og da ble det jo spenning. Men det er godt å ha litt marginer med også, sier Strand og smiler.

Sarpsborg var klart farligere de siste 45 minuttene, men Brann hadde også sine sjanser til å øke ledelsen.

Sarpsborg var centimetere i fra å få 2-2 på overtid, men Håkon Oppdal fikk akkurat den hånden han trengte for å hindre utlikningen.

Det endte 2-1 til Brann.