RBK-flause mot FKH: – Nå må Horneland ut!

Foran fulle tribuner på Lerkendal tapte Rosenborg 0-2 mot FK Haugesund på fotballens festdag. Ekspertenes dom er ikke nådig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – FK Haugesund 0-2:

Se hvordan FKH ydmyket RBK i Sportsnyhetene øverst!

Først headet Christian Grindheim inn 1-0-ledelse for FK Haugsund etter at Alexander Stølås slo et frispark inn i feltet. I andre omgang headet Fredrik Pallesen Knudsen etter at samme Stølås slo et nytt frispark inn i feltet.

Rosenborg tapte 0-2 mot trener Eirik Hornelands gamleklubb FK Haugesund foran et fullsatt Lerkendal på fotballens festdag. Krisen i Rosenborg fortsetter dermed med uforminsket styrke. Etter åtte serierunder er de regjerende dobbeltmesterne nest sist på tabellen med kun seks fattige poeng og 4-12 i målforskjell.

Ekspertene spår at trener Eirik Horneland om kort tid kan være ferdig i Rosenborg.

– Eirik Horneland har allerede vært under mye press. Det blir ikke mindre nå. Jeg har ikke tro på at han får igang dette mannskapet. Da er det sånn at du ikke fjerner spillerne, men treneren. For det Rosenborg viser i 2019 er utrolig skuffende, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen, og slo fast:

– Dette må gjøre vondt for alle som har et hjerte i Rosenborg. Rosenborg er ikke i nærheten, verken offensivt eller defensivt. FKH ville mest, og slik skal det ikke være på Lerkendal 16. mai, altså. I Rosenborg fungerer rett og slett ikke Horneland, og da må de fjerne treneren. Men også flere av lederne på Lerkendal må ut. For nå er det fare på ferde de lux oppe i Trondheim, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Han får full støtte av RBK-supporter Petter Northug.

– Nå må Horneland ut, for Rosenborg trenger en endring. Nå kommer trenerspørsmålet til å koke fremover. Horneland har fått for lang tid, slik jeg ser det. Det har vært så langt unna det nivået RBK skal være, men det virker ikke som styret ser det. RBK-styret ser ut til å tvilholde på Horneland, men nå må de gjøre noen grep for å hindre at dette blir en skikkelig fiasko-sesong, slo skikongen og RBK-supporter Petter Northug fast i FotballXtra.

– Du ser det på spilllerne også, de er skikkelig frustrerte. Akkurat nå fremstår RBK så langt fra slik Rosenborg skal være som et fotballag. Dette er langt under kravene som stilles til RBK, mente han.

Haugesund til pause med ledelse
Haugesund kunne stiltnet hjemmepublikum på Lerkendal i åpningsminuttene. Alexander Stølås headet like utenfor etter et corner.

Bare noen minutter ut i kampen ble Haugesunds Ibrahima Wadji spilt alene gjennom. RBK-keeper André Hansen avverget scoring.

– Det kunne blitt en marerittstart for Rosenborg. FK Haugesund har frem til nå fremstått som et bedre lag enn Rosenborg. Han var helt alene med keeper, og der burde Ibrahima Wadji scoret, sa skikongen Petter Northug i FotballXtra etter å ha sett Haugesunds megasjanse.

Rosenborg overtok mye av banespillet utover i omgangen. Pål André Helland skjøt blant annet et frispark like utenfor noen minutter før pause.

På overtid i første omgang stilnet Haugesund Lerkendal-fansen. Christian Grindheim headet lekkert frisparket Alexander Stølås slo inn i feltet i en bue over André Hansen og i mål. Dermed kunne FK Haugesund gå til pause med 1-0-ledelse.

– Et halvt minutt på overtid stusset han ballen opp i høyre vinkel. Det var en kjempefin scoring. Men at det var Grindheim som scoret, det likte jeg ikke. Det er fortjent at FK Haugesund leder. De har hatt noen kjempesjanser og kunne fort ledet med to mål. Men 0-1 på Lerkendal til pause, foran fullsatte tribuner. Det skal egentlig ikke være mulig, sa en skuffet Northug i FotballXtra.

Sjokkerte Rosenborg igjen
Etter pause måtte Rosenborg naturlig nok fremover på banen – vel vitende at laget ved pause var tabelljumbo.

Men i det 58. minutt fikk FK Haugesund igjen frispark utenfor 16-meteren. Denne gang dukket Fredrik Pallesen Knudsen opp i feltet og headet frisparket Alexander Stølås slo inn i feltet i mål.

– Pallesen Knudsen fikk bare spasere i feltet og headet den inn, mente Jesper Mathisen etter scoringen som sendte FKH opp i 2-0-ledelse.

Rosenborg jaget reduseringsmålet resten av omgangen og produserte flere opplagte sjanser som kunne endt med scoring. Men RBK-spillernes avslutninger ble for halveis, og frustrasjonen spredde seg i laget.

Rosenborg tapte kampen, og ligger nest sist på tabellen etter åtte serierunder.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-3-3): Hansen - de Lanlay, Hovland, Reginiussen, Meling - Jensen, Lundemo, Denic - Helland, Søderlund, Adegnbenro

Benken: Østbø, Hedenstad, Valsvik, Åsen, Botheim, Ceide, Johnsen.

Haugesund (4-4-1-1): Sandvik - Pallesen Knudsen, Tiedemann Hansen, Desler, Stølås - Pedersen, Tronstad, Leite, Samuelsen - Grindheim - Wadji

Benken: Gostomski, Bergqvist, Sandberg, Kone og Velde

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar FK