Ruud videre i Roma etter at Kyrgios ble diskvalifisert

Casper Ruud imponerte stort mot Nick Kyrgios i 2. runde i Masters 1000-turneringen i tennis. På stillingen 1-1 i tredje sett mistet Kyrgios seg hodet, og ble diskvalifisert. Dermed er Ruud videre i Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruuds oppgjør mot Nick Kyrgios i 2. runde i Masters 1000-turneringen i tennis skulle opprinnelig ha blitt spilt onsdag, men ble utsatt til torsdag på grunn av regnvær.

Se hvorfor Nick Kyrgios ble disket i Sportsnyhetene øverst!

Men i tredje sett i torsdagens kamp på stillingen 1-1 ble Ruuds motstander disket etter skandaløs oppførsel.

Pappa og trener Christian Ruud oppsummerer det hele slik:

– Ja, det var egentlig dramatikk fra starten av. Kyrgios var småirritert fra begynnelsen av og fikk tidlig advarsel av dommeren. Så forhold han seg rolig en stund, men da Casper breaket tilbake i tredje sett ble Kyrgios veldig irritert. Han kranglet med dommeren og ble irritert over at han mente personer beveget seg for nære sidelinjen. Han begynte å kverulere litt. Men at banemannskap går litt nære banene er vanlig, og da Kyrgios oppførte seg slik, så ble det matchstraff til slutt. Og det var jo deilig for Casper det, sier Christian Ruud til TV 2 Sporten på telefon fra Roma.

Han er imponert over det spillet Casper Ruud viste før motstanderen ble disket.

– Han klarte å vinne 6-3 i andre sett, og jeg synes at han spilte kontrollert og bra hele veien. Det var bare synd at han skulle tape i tiebreak i andre sett, men slike ting kan skje, poengterer han.

Neste motstander for 20 år gamle Casper Ruud er verdensnier Juan Martin Del Potro, som har vunnet 22 titler i karrieren. Kampstart er klokken 18.30 torsdag.

– Ja, det blir en kanongod motstander. Han har blant annet vunnet US Open. Men Del Potro har vært litt skadet den siste tiden, og er ikke i like god form. På sitt beste kan Casper vinne, men motstanderen har mye rutine, så det kan bli vanskelig, sier Christian Ruud.

Ruud imponerte fra start
Ruud slo til med en sterk 6-3-seier i første sett mot Nick Kyrgios, men australieren slo tilbake i andre sett.

Ruud og Kyrgios fulgte hverandre til 6-6, og det andre settet måtte avgjøres med tiebreak. Kyrgios vant det andre settet med minste magrin 7-5 i tiebreak. Han feiret med å kaste vannflasker opp til publikum.

Dermed måtte alt avgjøres med et tredje sett.

Men på stillingen 1-1 i tredje sett ble Kyrgios diskvalifisert, og Ruud gikk dermed videre. Kyrgios mistet hodet og kastet en stol inn på banen i tredje sett. Han kastet også racketen i bakken. Dermed fikk han ikke fortsette kampen.

Kyrgios pakket plutselig deretter bagen sin og forlot banen – rasende. Australieren forsøkte også å sparke til en vannflaske etter at han hadde kastet racketten sin i bakken.

Seieren over Kyrgios, som i 2016 var ranket som nummer 13 og som nå er nummer 36 på verdensrankingen, gjør at nordmannen møter Juan Martin del Potro i fjerde runde

Den kampen spilles senere torsdag.

Og om Kyrgios var en antatt tøff motstander å bryne seg på for Ruud, er Del Potro enda et hakk opp for nordmannen.

Verdensnier Del Potro har vunnet 22 titler i karrieren, derav én US Open-seier (i 2009 over Roger Federer i finalen).

I tillegg har han tapt én US Open-finale (i 2018, for Novak Djokovic) og har et sølv fra Rio de Janeiro-OL i 2016 (tap i finalen for Andy Murray). Del Potro er ranket som nummer ni i verden og var nummer tre i august 2018.

Klatret på rankingen
Med seieren over Kyrgios har Ruud fått med seg 90 poeng fra hovedturneringen og 25 fra kvalifiseringen, melder Tennis-Norge.com.

Det fører nordmannen opp på en 62.-plass på verdensrankingen. Dermed vil Ruud være garantert en ny besteplassering med seks plassers margin. Han har også sikret seg nærmere 650.000 kroner i premiepenger.

Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer er de tre største navnene og høyest seedede spillerne i grusturneringen i Roma.

Tennisanlegget er for øvrig rett ved Stadio Olimpico, der Lazio møtte Atalanta i den italienske cupfinalen onsdag kveld. Flere ble pågrepet i tilskuerråk før den kampen. Blant annet ble en politibil satt i brann av pøbler.

Casper Ruud kvalifiserte seg til turneringen i Roma med to seirer i kvalifiseringen. I 1. runde slo han britiske Daniel Evans i tre sett.

Seier for dobbeltarbeidende Federer
Roger Federer hadde få problemer med å slå ut Joao Sousa (Portugal) fra ATP Masters-turneringen i tennis i Roma.

Sveitseren vant i to strake sett med 6-4 og 6-3 i tredje runde. Federer skal ut i ny kamp senere torsdag. Den går mot Borna Coric (Kroatia).

Grunnen til det tøffe programmet er at flere onsdagskamper regnet bort i den italienske hovedstaden.

Tittelforsvarer Rafael Nadal slo Jeremy Chardy 6-0 og 6-1 i sin kamp torsdag.

(©NTB/TV 2 Sporten)