FERDIG: Andreas Martinsen fortsetter ikke NHL-karriéren i Chicago Blackhawks.
FERDIG: Andreas Martinsen fortsetter ikke NHL-karriéren i Chicago Blackhawks. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.

NHL-Martinsen ferdig i Chicago

Andreas Martinsen (28) sier til TV 2 at karriéren i NHL-klubben Chicago Blackhawks er over, etter to sesonger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Martinsen kom til Chicago Blackhawks i 2017, men har ikke fått den spilletiden han hadde håpet.

Derfor har 28-åringen spilt store deler av de to sesongene i Chicagos farmerlag, AHL-klubben Rockford Icehogs.

Nå blir det ingen forlengelse av ettårs-kontrakten, og nordmannen må på klubbjakt fra 1. juli.

– Sånn som det ser ut nå vil jeg tro at jeg ikke blir i Chicago, men at jeg venter til 1. juli og ser om det er noen andre muligheter, sier Martinsen til TV 2.

– Så du er ferdig i Chicago?

– Ja, jeg har litt den følelsen. Jeg trivdes jo bra der, men signalene jeg har fått nå er at det blir en litt mer AHL-rolle, og ikke så store sjanser for å få spille i NHL. Det er jo det jeg vil ha, eller i alle fall ha muligheter til, understreker han.

Martinsen, som er Norges eneste nordmann i NHL utenom Mats Zuccarello, har spilt 38 kamper for Rockford Icehogs denne sesongen.

En erfaring han bygger på, men ikke et sted han vil bli værende.

– Jeg har ikke tatt noe steg tilbake føler jeg, men jeg har vært litt mer i AHL enn jeg hadde håpet på denne sesongen. Samtidig følte jeg egentlig at det var positivt da jeg ble sendt ned, for jeg fikk spilt på meg litt selvtillit. Så nå er jeg egentlig bare klar for å spille ferdig VM, og ha en bra turnering her. Så er jeg klar for å starte et sted med blanke ark neste sesong, presiserer han.

For 28-åringen er ikke klar for å gi opp NHL-karriéren.

– Jeg er en forholdsvis billig spiller, så får vi håpe at det er noen som vil ha meg. Jeg har ikke lov til å snakke med noen andre lag før 1. juli, men følelsen min er at jeg har mulighet til å bli NHL. Jeg vet at jeg fortsatt kan spille i NHL, så jeg må bare komme meg til riktig klubb. Så lenge jeg kommer meg til et lag der jeg kan kjempe om en plass på A-laget er det alt jeg trenger. For jeg vet hva som kreves, sier han.

Totalt har Martinsen 152 NHL-kamper på CV-en. Nesten to hele sesonger i Colorado Avalanche (2015-2017), før han hadde et kort innhopp hos Montreal Canadiens i 2017.

De to siste sesongene har han, konen Camilla og hans to døtre holdt til i Chicago.