FC Roskildes trener Christian Lønstrup anklaget flere av sine egne spillere for kampfiksing etter at det danske 1. divisjonslaget tapte 1-2 for Lyngby søndag.

Anklagene skal ha vært basert på mistanke om at tre til fire Roskilde-spillere skal ha gamblet store summer på søndagens kamp.

Etter anklagene har klubben valgt å suspendere Lønstrup. Det melder danske BT.

Tar avstand fra anklagene

Suspensjonen gjelder fra tirsdag 14. mai til sesongavslutningen den 26. mai 2019. Det opplyser FC Roskilde i en pressemelding tirsdag.

– Denne beslutningen er tatt i lyset av de opplysninger om kampfiksing som har kommet frem i media gjennom dagen (tirsdag), og kommunikasjonen mellom spillertroppen og trener Christian Lønstrup. For å sikre ro rundt de siste to kampene og samtidig få tid til å finne ut sannheten om påstandene, har klubben funnet det fornuftig å innstille samarbeidet med Christian Lønstrup frem til sesongavslutningen, slik at spillertroppen kan ha fokus på de resterende to kampene, skriver klubben i pressemeldingen.

Spillerforeningen i Danmark, DBU og Danske Spil er koblet inn i saken. Det er ennå ikke klart om det har vært kampfiksing, eller om anklagene fra Lønstrup er uten hold. Klubben på sin side tar avstand fra anklagene.

– Det skal for ordens skyld fremheves at i likhet med spillerne, tar FC Roskilde avstand fra alle former for kampfiksing og vil gjøre alt for at relevante myndigheter kan få saken belyst til sitt fulle, skriver Klubben videre i pressemeldingen.

– Voldsom og alvorlig anklage

Tirsdag kveld, kort tid etter at Lønstrup ble suspendert, kom spillertroppen med en felles uttalelse rundt anklagene.

– Vi i spillergruppen i FC Roskilde tar stor avstand fra kampfiksing. Det er en svært voldsom og alvorlig anklage, som er veldig langt unna de verdier vi har i spillergruppen og i klubben, skriver spillerne i en uttalelse som er publisert gjennom Spillerforeningen.

– Vi er veldig lei for at vi plutselig blir nevnt i forbindelse med en så alvorlig anklage. Vi står overfor en veldig viktig periode i sesongen med to helt avgjørende kamper igjen, som vi ønsker å ha fokus på. Derfor har vi ikke ytterligere kommentarer til saken, skriver spillergruppen videre.