Manchester City hevder er er uskyldige i anklagene om brudd på FFP-reglene.
Manchester City hevder er er uskyldige i anklagene om brudd på FFP-reglene. Foto: Frank Augstein

Manchester City slår tilbake etter utestengelse-lekkasjen

Klubben hevder de har omfattende bevis på sin uskyld etter lekkasjer om at de risikerer å bli utestengt fra Champions League i ett år.

I en uttalelse gitt til britiske medier tar klubben kraftig til motmæle etter en artikkel i New York Times mandag kveld, som sier at UEFA er nær ved å ilegge klubben ett års utestengelse fra Champions League.

City sier at de samarbeider fullt med den pågående etterforskningen av klubbens økonomi og at de med det trenger at UEFA-komiteen er uavhengig og opptatt av rettsprosessen.

Slår tilbake

De er derfor veldig bekymret over at New York Times siterer kilder med god kjennskap til saken.

– Det impliserer at enten er Manchester Citys tillit til komiteen grunnløs, eller så er prosessen skadet av individer som vil ødelegge klubbens rykte og kommersielle interesser. Eller begge deler, melder Manchester City.

Den ferske Premier League-mesteren slår deretter fast at anklagene om økonomiske uregelmessigheter er falske og at omfattende bevis for dette er overlevert UEFA.

I artikkelen sin mandag skriver NY Times at UEFAs komité for finansiell kontroll har bestemt seg for å be om at klubben straffes med ett års utestengelse fra Champions League, som er europeisk klubbfotballs gjeveste turnering. BBC melder også dette.

Komiteleder Yves Leterme skal ha siste ord i saken før forslaget om straff sendes til en domskomité.

Blir Manchester City dømt der, vil de da kunne anke avgjørelsen videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Økonomisk akrobatikk

Det er usikkert om en eventuell straff vil gjelde for kommende sesong. Med ankemulighetene vil det ta lang tid før saken blir endelig avgjort. Neste sesongs kvalikkamper til Champions League begynner i juli.

UEFAs Financial Fair Play-regler er ment å hindre klubber i å bruke mer penger enn de tjener. Mange har forsøkt å omgå dette blant annet med kreative sponsorløsninger.

I Manchester Citys tilfelle har tyske Der Spiegel publisert eposter som skal vise at eier sjeik Mansour og hans tilknytning til sponsor Etihad via et investeringsselskap med statlige penger fra De forente arabiske emirater ikke er lovlig. Sjeik Mansour er visestatsminister i Emiratene.