STYGGE SCENER: Katrine Lunde under bronsekampen mellom Metz og Vipers.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STYGGE SCENER: Katrine Lunde under bronsekampen mellom Metz og Vipers. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Her skriker Lunde av smerte etter alvorlig kneskade

Vipers imponerte stort i bronsefinalen, men Katrine Lunde pådro seg en stygg skade.

Vipers vant kampen om tredjeplassen i Champions League med 31-30 mot franske Metz. Det ble dermed en stor dag for sørlendingene, men samtidig handlet mye om Lundes skade.

Etter 14 spilte minutter kolliderte den norske målvakten med Metz-spilleren Beatrice Edwige. Lunde fikk kneet i en unaturlig stilling og kom med høye smerteskrik.

Reaksjonen blant spillerne rundt henne var også dyster. 39-åringen fikk behandling på banen før hun ble fraktet ut på båre. Lunde fikk stående applaus fra vel 10.000 tilskuere og med- og motspillere da hun ble brakt ut på båre.

Noen timer etter kampslutt kom den nedslående beskjeden om at Lundes korsbånd røk. Det ble klart etter en MR-test i Budapest. Der ble det fastslått at det fremre korsbåndet er røket.

Uhellet gjør at Lunde trolig trenger opp mot et år før hun er tilbake i rimelig slag. VM i november og desember kan hun glemme. OL i juli-august neste år er det også tvilsomt om hun vil kunne rekke.

Vipers tapte lørdagens Champions League-semifinale mot det ungarske storlaget Györ, men det endte likevel med en imponerende bronseplass etter seier i søndagens kamp. Linn Jørum Sulland var i toppslag for Vipers og scoret ti ganger. Sulland ble også toppscorer sammenlagt i Champions League med 89 fulltreffere.

Lunde-erstatteren leverte
Reservekeeper Eline Fagerheim gjorde sine saker bra da hun måtte erstatte Lunde.

– Det var en veldig turbulent kamp. Katrine har vært veldig viktig for oss. Det er vanskelig å se på hvordan hun hadde det. Vi klarte dette for Katrine, sier Fagerheim, som var stolt over hvordan laget dro i land bronsen.

– Det var veldig deilig å kunne klare dette sammen med laget, sier reservekeeperen til TV 2.

Emilie Hegh Arntzen var også strålende fornøyd med måten lagvenninnene taklet utfordringene på.

– Helt utrolig deilig. Det ble en tøff kamp. Metz er et utrolig bra lag. Men vi mistet aldri troen selv om vi var to mål bak på slutten og etter det som skjedde med Katrine.

– Vi ble enige om at vi skulle spille denne kampen for Katrine.

– Hvordan føles det å se en lagvenninne pådra seg en slik skade?

– Det er ingen god følelse. De hylene der er ingen gode hyl å høre. Det er trist. Jeg vet ikke noe mer om hva det er. Hvis det er det man frykter, vet man jo hva det innebærer. Det er rett og slett et helvete, sier Hegh Arntzen.

– Lett å mistenke korsbånd
Trener Ole Gustav Gjekstad sa tidligere i uka at han ønsker Lunde med helt til sommeren 2023. Da TV 2 snakket med treneren, hadde han ennå ikke fått vite om skadens alvorlighetsgrad.

– Både det jeg ser og det jeg hører virker ikke bra. Jeg håper det er bedre enn det jeg frykter. Det er et skår i gleden, sier treneren til TV 2.

– Det er lett å mistenke korsbånd når man ser den reaksjonen, men vi får vente å se.

Dessverre viste det seg at Gjekstad fikk rett. Treneren ville ikke spekulere i hvorvidt en korsbåndsskade vil kunne bety karriereslutt for keeperen.

Høyaktuell for VM

Kari Aalvik Grimsbø har tatt en pause fra landslaget siden mai i fjor. Silje Solberg og Lunde var klare favoritter til å bli norske keepere i VM i november og desember.

Søndag satt landslagssjef Thorir Hergeirsson på tribunen og så Lunde falle ned på gulvet i store smerter.

I februar i fjor skadet Nora Mørk kneet og var ute av spill i et år. Amanda Kurtovic opplevde det samme i fjor høst.

(©NTB/ TV 2)