Nytt ydmykende nederlag for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på et pinlig hjemmetap mot Cardiff i siste serierunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Cardiff 0-2

Cardiff sjokkerte Manchester United og Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford.

Etter litt over 20 minutter scoret Nathaniel Mendez-Laing på straffespark. Samme mann doblet ledelsen tidlig i andre omgang.

Se Mendez-Laing og Cardiff herje med United på Old Trafford i videovinduet øverst!

Manchester United klarte aldri å slå tilbake mot nedrykksklare Cardiff. Sesongen endte med 0-2-tap og sjetteplass i Premier League.

– Det er ikke bare et synkende skip. Det er bortimot Titanic, sier TV 2s programleder for Fotballxtra England Marius Skjelbæk.

– Denne kampen har vært nok et bevis på at det er en enorm jobb som gjenstår før Manchester United er tilbake blant de beste lagene i Premier League, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Da United og Ole Gunnar Solskjær gikk æresrunden etter sesongens siste hjemmekamp ble laget både applaudert til og buet på, samtidig som Cardiff-supporterne sang «sacked in the morning» til sin tidligere manager.

Solskjær til TV 2: – Vi har møtt veggen

– Det viser jo bare hva vi må jobbe med. Vi har en stor jobb foran oss. Vi har ikke vært gode på slutten av sesongen og viss vi vil tilbake dit vi vil så har vi en lang og hard vei, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Nå må vi samle troppen vi har og starte 1 juli med en tropp som vil gi alt. Vi har en del ting å rette på. Vi må jobbe med spillerfilosofi, et system og få troppen i form, forteller kristiansunderen.

Manchester United-manageren forteller at klubben har møtt veggen den siste perioden.

– Vi kom inn og startet veldig bra og det var positivt en lang stund. De siste månedene har vi løpt på en murvegg. Vi har møtt veggen og spilt kamper som er langt under pari, men det skal vi sørge for å fikse, sier Solskjær til TV 2.

– De som blir her skal hvert fall være et lag som kjemper for drakta og bedre tabellposisjoner, bedre prestasjoner, sier Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United endte 32 poeng bak ligavinner Manchester City.

Et lite lyspunkt for hjemmelaget mot Cardiff var unggutten Mason Greenwood som spilte en god kamp. Briten ble den yngste til å starte en Premier League-kamp for Manchester United med sine 17 år og 223 dager.

– Godt vi får VAR

Etter 12 minutter fikk unggutten Mason Greenwood muligheten til å score sitt første mål for de røde djevlene. Etter en lekker chip fra Andreas Pereira fikk 17-åringen sjansen aleine med Cardiff-keeper Neil Etheridge. Fra litt skråvinkel gikk Greenwoods heading rett på keeper.

Men det ble stille på Old Trafford etter 21 minutter. Nathaniel Mendez-Laing gikk i bakken etter en duell med Diogo Dalot innenfor sekstenmeteren. Straffesparket satte Mendez-Laing sikkert forbi David de Gea til 1-0 til nedrykksklare Cardiff.

TV 2s eksperter mener Cardiff ikke skulle gått opp i ledelsen,

– Han bommer på ballen. Og Manchester United-stopperen tar ballen, sier Huseklepp.

– Det er godt vi får VAR fra neste sesong i Premier League, sier Jesper Mathisen.

Yngste til å starte en ligakamp for Man Utd:

  • 17 år, 223 dager - Mason Greenwood
  • 17 år, 253 dager – Federico Macheda
  • 18 år, 21 dager – Phil Neville
  • 18 år, 99 dager – Timothy Fosu-Mensah
  • 18 år, 127 dager - Marcus Rashford

Like etter fikk Mason Greenwood en ny stor sjanse, men 17-åringens forsøk gikk i stolpen. Åtte minutter senere var unggutten igjen i en god posisjon. Avslutningen gikk i nettveggen og det stod 1-0 til Cardiff etter en omgang.

Cardiff doblet

Ole Gunnar Solskjær tok grep i pausen med et offensivt bytte. Ut gikk Phil Jones og inn kom Anthony Martial.

Det ble imidlertid ingen stor suksess, i stedet kom Cardiff igjen. Josh Murphy fikk ballen i feltet og spilte Mendez-Laing på åpent mål. 27-åringen hadde få problemer med å sette sin andre for dagen og United gikk nok igjen mot et ydmykende tap.

– McTominay misser, men hvor er spillerne bak ham? Hva i all verden er det Smalling holder på med? Det er skremmende forsvarsspill, sier Jesper Mathisen.

Hjemmelaget spilte mye rundt Cardiffs sekstenmeter etter baklengsmålet, men klarte aldri å komme til de store sjansene.

Det endte med et sviende 0-2-tap for Solskjær og United i sesongen siste ligakamp.

Antonio Valencia som forlater Manchester United i sommer fikk et kvarter i tampen i sin siste kamp for de røde djevlene.

Publikum på Old Trafford gikk tidlig fra setene sine og når kampen ble blåst av var det få hjemmesupportere å se.