Når Tottenham tar imot Everton i siste serierunde i Premier League, har norske Oliver Ziller en helt spesiell oppgave.

Etter kampen skal det deles ut pris til vinneren av årets spiller og årets mål. Begge går til Heung-Min Son.

For første gang skal en supporter få dele ut prisene. Det ble norske Oliver Ziller, etter at han vant en loddtrekning under supporterklubbens offisielle End of The Season Awards.

– Det var ganske sjukehus. Jeg begynte å juble som om vi hadde kommet til en ny finale. Jeg skrek og ga Ledley King en kjempestor klem. Det var fantastisk, sier Ziller til TV 2.

– Det blir nok en litt mer innholdsrik helg enn det jeg hadde planlagt, smiler Oslo-mannen.

48-åringen skal ut på Tottenhams nye storstue og dele ut prisene til Heung-Min Son. Om sjansen byr seg har nordmannen planlagt hva han skal si til sørkoreaneren.

– Jeg tenker å hviske ham noe i øret som: «Bring it home», forteller Oliver Ziller, og sikter til Champions League-finalen Tottenham skal spille mot Liverpool 1. juni i Madrid.

I EKSTASE: Oliver Ziller var svært glad da han fikk beskjeden om at han skal dele ut prisen til årets spiller i Tottenham. Foto: privat.
I EKSTASE: Oliver Ziller var svært glad da han fikk beskjeden om at han skal dele ut prisen til årets spiller i Tottenham. Foto: privat.

– Dette er vel tilnærmet det å få en billett til finalen. Det er vel det nærmeste jeg kommer. Dette er det ikke mange som får lov til. Det er ganske unikt, sier han.

Det har vært litt av uke for alle som holder med de hvite fra Nord-London.

Onsdag slo Tottenham tilbake mot Ajax i semifinalen i Champions League og tok seg til sin aller første finale i den gjeve turneringen.

– Det betyr alt. Det er helt vanvittig hvordan spillerne aldri gir seg. Den andre omgangen var bare helt fantastisk. Jeg mener det er velfortjent, forteller 48-åringen fra Oslo.

Oliver Ziller, som er rekrutteringsansvarlig i den norske supporterklubben Tottenhams Venner, mener finalen er helt åpen.

– Det er 50/50. Jeg har så absolutt troen, sier Ziller.