MØTTE OVERMAKTEN: Marta Tomac og Vipers Kristiansand-jentene ble mange nummer for små mot Györ.
MØTTE OVERMAKTEN: Marta Tomac og Vipers Kristiansand-jentene ble mange nummer for små mot Györ. Foto: Ruud, Vidar

Vipers fikk juling av Györ i Champions League-semifinalen

Vipers Kristiansand ble lettvektere i møtet med «norske» Györ.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers Kristiansand fikk det som ventet tøft mot det ungarske storlaget Györ i semifinalen i Champions League lørdag ettermiddag.

Györ kunne til slutt juble for finaleplass med sifrene 31-22 foran 11 000 tilskuere. Vipers skal spille bronsefinale mot taperen av Metz og Rostov-Don søndag.

– Det var en ubeskrivelig atmosfære. Vi har noen fans som gjør denne kampen utrolig spesiell, sier Györ-keeper Kari Aalvik Grimsbø.

– Vi har vært nervøse og spente denne uken. Vi har ventet på denne kampen. Det var utrolig deilig å få det ut i kamp mot et godt lag med mye fart. Men vi stopper dem med et effektivt forsvar, legger målvakten til.

Györ feide Vipers av banen før pause.

– Det var mye liv på tribunen. For oss ble det som å spille på hjemmebane. Førsteomgangen vår luktet det svidd av, medgir Stine Bredal Oftedal.

– Ødelegger alt for oss

Nora Mørk fikk noen minutter på banen og noterte seg for én scoring.

– Det er kjempefortjent. Vi tar tak i kampen fra start. Det er vår egen fortjeneste at vi står i finalen.

– Var det spesielt å møte Vipers?

– Både og. Jeg gledet meg veldig til å spille selv om jeg har møtt Vipers 100 ganger i norsk serie. Jeg var ikke så nervøs, men det var litt rart å se halvparten av det norske landslaget på andre banehalvdel under oppvarmingen, sier Mørk.

I Vipers-leiren var skuffelsen stor.

– Vi trodde oppriktig at vi kunne utfordre dem hvis vi var på topp og spilte en maks kamp. Det vi gjør i 1. omgang ødelegger alt for oss. Det er veldig kjedelig, sier Emilie Hegh Arntzen.

Utklassing før pause

Ungarerne, med Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Kari Aalvik Grimsbø og Kari Brattset på laget, gikk rett i strupen på sørlendingene.

Etter bare 13 minutters spill var stillingen 8-2. Vipers ble gang på gang stoppet av Amandine Leynaud bakerst hos Györ. Fremover var det lite som stemte. I motsatt ende herjet Brattset, Anita Görbitz og Eduarda Amorim med det norske mesterlaget. Nora Mørk økte Györs ledelse til 18-8 få sekunder før pause.

– De er blitt spilt helt ut av hallen. 18-8 hadde jeg ikke drømt om. Det tror jeg ikke noen av Vipers-jentene hadde drømt om heller, sa en rystet Viasat-ekspert Gunnar Pettersen ved pause.

Hevet seg

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var trolig like rystet, men han klarte å trykke på de riktige knappene i pausen. Vipers åpnet 2. omgang forrykende og kuttet Györ-ledelsen til sju mål. Da giret ungarerne om. Det siste kvarteret hadde Györ god kontroll.

Landslagets Kari Brattset ble kampens toppscorer med åtte mål. Emilie Hegh Arntzen ble Vipers' toppscorer med fem mål.

Uansett utfall i bronsefinalen får Vipers cirka 1,35 millioner kroner i Champions League-bonus fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).