Se høydepunktene fra straffedramaet mot Eintracht Frankfurt i vinduet øverst!

Aldri før har begge finalene i de europeiske cupene bestått utelukkende av lag fra samme nasjon.

Chelsea tok seg til europaligafinalen etter en kraftanstrengelse mot Eintracht Frankfurt. Maurizio Sarri legger ikke skjul på at det kostet, særlig etter det som har vært en lang sesong.

Han er dessuten ikke fornøyd med at laget skal spille en veldedighetskamp i USA bare dager etter ligaavslutningen på søndag.

– Vi er veldig slitne. Dessverre må vi dra til USA. I dette øyeblikket hadde vi trengt å hvile, medgir Sarri, ifølge BBC.

Vil fjerne turnering

De engelske topplagene kjemper på fire fronter gjennom sesongen. Chelseas manager mener at det hadde vært en fordel om det bare var tre, slik flere av de europeiske konkurrentene har.

– Jeg fastholder at om engelsk fotball fjernet én av de to cupturneringene, ville de gjort det bedre i Europa. Spillerne ville ikke vært like slitne i slutten av sesongen, sier Sarri til Sky Sport Italia, ifølge nettstedet Football Italia.

60-åringen kom fra Napoli før sesongen med ord for å spille gnistrende angrepsfotball. Til tross for å ha tatt dem til to finaler og sikret Champions League-spill gjennom ligaplassering, har fansen vært svært misfornøyd med lagets spill.

«F*** Sarri-ball» er til stadighet blitt hørt fra tribunen.

Den frittalende manageren innrømmer at overgangen har vært vanskelig.

– Det er ikke lett. Kulturforskjellen er ganske stor når det kommer til mentalitet, mat og hvordan man gjør ting. Til en viss grad må du vise respekt og tilpasse deg, som betyr at du må ha færre treningsøkter, forklarer han.

– Jeg er veldig skuffet

Akkurat det svir sannsynligvis for Sarri. I Italia ble han kjent for å være ekstremt nøye på treningsfeltet, blant annet ved å bruke droner for å få bedre oversikt over hvordan forsvaret jobbet sammen.

60-åringen mener at det både er fordeler og ulemper med det tette kampprogrammet.

Men:

– På et taktisk plan er jeg veldig skuffet over at jeg ikke har fått jobbet så mye med forsvarslinjen. Dagens Eintracht-mål kunne fint ha blitt avverget. Det er mange spillere i England som er talentfulle, men de liker å holde på ballen. Så det tar litt tid å få dem til å sentre fortere og oftere. Chelsea har mer individualistiske spillere enn dem som vil følge et system som i Napoli, mener han.