Tottenham lot seg inspirere av liverpools bragd:

– Det beviste at det ikke er over før det er over

Liverpool og Tottenham hylles etter å ha leverte hvert sitt mirakel. Nå møtes de to Champions League-finalen. – Skjebnen, mener tidligere Chelsea-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Tottenham tok seg til CL-finalen i vinduet øverst!

– Utrolig, vi har sett to fotballmirakler to kvelder på rad, sier tidligere Tottenham-manager Glenn Hoddle til BT Sport etter at Spurs slo Ajax og tok seg til finalen i Champions League.

Der møter de Liverpool som «mot alle odds» slo Barcelona 4-0 på Anfield tirsdag, og dermed vant 4-3 sammenlagt.

De to semifinalene tirsdag og onsdag ble noe helt spesielt. Tottenham lå under 0-2 til pause og snudde det til 3-2, med siste scoring på overtid.

To finalister som begge har vist hva det vil si å slå tilbake. Danny Rose sier Tottenham lot seg inspirere av Liverpools bragd kvelden i forkant.

– Vi så Liverpool i går kveld. Det beviste at det ikke er over før det er over. Vi var skuffet etter den første kampen og hvordan vi startet den kampen. Vi startet på samme måte i kveld, men etter pause kom vi tilbake, sier Rose til BT Sport og legger til:

– Sjefen (Pochettino) snakket om Liverpools prestasjon på hotellet før kampen. Han har ikke noe i mot at vi taper, men vi må tape på riktig måte. Vi er heldig som tok oss videre og vi ser frem til Champions League-finalen.

Pochettino: – Kommer til å bli en fantastisk finale

Etter Liverpools seier snakket Jürgen Klopp om vilje og tro i laget sitt. Manageren var overveldet over hva laget hans hadde fått til.

Maurizio Pochettino var oste naturligvis også av stolthet over sitt lag, og lot tårene trille etter dommer Felix Brych blåste av kampen. Det var en tydelig rørt argentiner som møtte pressen etter finaleplassen var sikret. En trener som ikke klarte å holde tårene tilbake.

– Vi snakket om det før kampen at når du jobber på og føler på kjærligheten, da er det ikke stress, da er det lidenskap for laget. Vi viste at vi elsker sport og fotball. I dag var fantastisk. Det var en glede å se denne type kamp, sier Pochettino.

Tottenham-manageren benyttet også muligheten etter kampen til å gratulere Liverpool med finaleplassen.

– Jeg ønsker å gratulere Jürgen Klopp, alle spillerne og Liverpool, for jeg synes de var fantastisk tirsdag kveld. Vi nøt kampen. Det kommer til å bli en fantastisk finale mellom to engelske lag som vi kommer til å nyte, sier Pochettino.

– Dette var skjebnen

Tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas mener onsdag var den beste kvelden i klubbens historie.

– Liverpool har vært i finalen mange ganger og det er forankret i historien deres. Spurs trenger denne typen dager, og hvis de klarer vinne, vil det sende dem inn i en helt annerledes stratosfære, sier Jenas til BBC.

To engelske lag kjempet med det de hadde - og litt til, for å nå drømmen om Champions League-finalen 2019. Årets finalister har skrevet historie for fremtidens fotballspillere, mener tidligere Chelsea-spiller Chris Sutton.

– Begge lag var så dyktige på deres dager. Det er en fantastisk idrettshistorie for alle unge spillere rundt om i verden. Tottenham og Liverpool var død og begravet og ingen andre enn deres manager ville gi dem en sjanse. Det var utrolig at de bestemte seg for å fortsette å grave, og dette var skjebnen, sier Sutton til BBC.