ELLEVILLT: Utgangspunktet før kampen var fullstendig håpløst for Liverpool etter 0-3-tapet i Barcelona, men på Anfield sørget Liverpool for en magisk aften for supporterne. Nå venter Champions League-finale i Madrid.
ELLEVILLT: Utgangspunktet før kampen var fullstendig håpløst for Liverpool etter 0-3-tapet i Barcelona, men på Anfield sørget Liverpool for en magisk aften for supporterne. Nå venter Champions League-finale i Madrid. Foto: Phil Noble

Svartebørsbilletter selges for over 40.000 kroner – likevel ble direktefly fullbooket umiddelbart etter bragden

I Madrid venter svartebørsbilletter på over 40.000 kroner for Liverpool-supporterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble en aften for historiebøkene for Liverpool-supportere verden over.

– Jeg har vært på tre Champions League-semifinaler tidligere, men ingenting overgår dette her. Liverpool-fansen laget en enorm lyd og var virkelig lagets tolvte mann, sier formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Chr. Møller, etter 4-0-seieren over Barcelona (4-3 sammenlagt).

Han stod på The Kop og var mest opptatt av å feire seieren umiddelbart etter kampen.

Andre norske supportere var derimot kjappe med å sjekke flytider til finalebyen Madrid etter at finaleplassen var sikret. I jubelrusen etter kampen tok det nemlig fullstendig av på hjemmesidene til Norwegian som har direktefly til Madrid.

– Her er det mange som er ute etter flybilletter fra Oslo til Madrid rundt denne tiden. Det er stor pågang, og noen avganger er allerede utsolgt. Spesielt gjelder dette direkterutene, sier talsperson Astrid-Mannion Gibson i Norwegian.

Hun har ikke anledning til å sjekke hvor lang tid det tok før billettene ble utsolgt, men slik TV 2 observerte det etter kampen, tok det ikke mange minutter før direktebillettene var revet bort.

Over 40.000 kroner for billetter

Selv om supporterne som var snarrådige og bestilte seg billetter til Madrid umiddelbart etter finalen trolig sparte seg noen kroner før prisene steg til vers, spørs det om turen til Madrid blir noen billig affære.

I alle fall om du skal inn på stadion.

– For en norsk Liverpool-supporter er sjansen til å få billett til kampen omtrent null. Hvis du skal ha sjans til å få billett, må du ha vært på omtrent alt av Champions League-kamper. Det er nok noen få som har vært det, sier Pål Chr. Møller på telefon fra Liverpool.

En kjapp runde hos de mest populære sidene som opererer med svartebørsbilletter, viser at det per nå er svinedyrt å skaffe seg billetter til finalen. De fleste opererer med priser på rundt 40.000 norske kroner for én billett.

– Det er den samme gamle historien. Det er noen som forsøker å utnytte de ekte supporterne med å tjene penger på billetter. Jeg synes det er sterkt kritikkverdig og dette er noe vi ikke vil innbefatte oss med, sier Pål Chr. Møller.

Opprinnelig koster billettene fra UEFA til finalen fra 70 til 600 euro – om lag fra 700 til 6000 kroner.

Reagerer på billett-fordelingen

Kampen spilles på Wanda Metropolitano som er hjemmebanen til Atlético Madrid og har plass til 63.500 tilskuere i finalen.

Finalelagenes supportere får rundt 17.000 billetter hver. 4000 billetter går på åpent salg, mens de resterende går til UEFAs samarbeidspartnere (for eksempel sponsorer).

– Jeg skjønner at UEFA må ha noen billetter til sine sponsorer og slike ting, men at det for eksempel er et lotteri for folk flest synes jeg bare er tull. De selges jo bare videre på svartebørs. En Barcelona-supporter som har fått billett til den finalen gidder jo aldri å gå på den kampen nå, sier Møller.

Han skal selv ikke på finalen, og sier han håper at folk ikke punger ut opp mot 40.000 kroner for å se finalen på stadion.

– Da anbefaler jeg heller folk å se kampen på TV, sier han.