– Bøtelegg meg om dere vil, jeg har ikke et bedre ord for det

Jürgen Klopp hyller spillerne, og avslører hva han sa før kampen.

«Never give up» sto det på t-skjorten til Mohamed Salah møtte opp med på Anfield.

Uten både egypteren og Roberto Firmino gjorde Liverpool-spillerne det umulige mulig mot Barcelona, de snudde 0-3 til 4-3 i det som ble en umiddelbar Champions League-klassiker.

Før kampen sa manager Jürgen Klopp til spillerne at det var en umulig oppgave som ventet dem, men...

– Jeg sa til guttene før kampen «det er umulig, men fordi det er dere har vi en mulighet». Jeg har sett så mange fotballkamper i løpet av livet mitt, men jeg kan ikke huske mye som dette. Vi møtte kanskje verdens beste lag, sier en stolt Liverpool-manager.

Se intervjuet over!

– Bøtelegg meg om dere vil

«Mirakelet på Anfield», sa Øyvind Alsaker etter at dommeren hadde blåst i fløya og Liverpool var klar for Champions League-finale for andre år på rad.

Det er noen øyeblikk det rett og slett ikke finnes nok superlativer å hente frem, og Jürgen Klopps ord ble rett og slett litt for sterke for britisk tv.

– De fleste barna har sannsynligvis lagt seg. Disse gutten har f*** meg enorm psyke.

– Jeg beklager språket, skyter intervjueren inn.

– Bøtelegg meg om dere vil. Jeg er ikke innfødt, så jeg har ikke bedre ord for det. Det er ikke til å tro. De har en enorm psyke, gliser en stolt Liverpool-manager.

Han hyller hele spillergruppen, fra keeper Alisson til målscorer Divock Origi som har fått få muligheter, men har scoret noen eksepsjonelt viktige mål denne sesongen.

– Jeg så James Milner gråte utpå banen etter kampen. Det betyr så mye for oss alle, og da mener jeg virkelig alle. Det er fotballens beste fase. Det er viktigere ting i verden, men å skape en så emosjonell atmosfære sammen er så spesielt. Å få belønningen for det i kveld… alt handler om spillerne, sier Klopp.

Et øyeblikks geni

Det var Divock Origi som ga Liverpool-ledelsen, før to Georginio Wijnaldum-scoringer sørget for 3-0-ledelse. Så var Origi igjen på plass, og scoret det fjerde målet.

Men selv om belgieren var sist på ballen, så var det først og fremst Trent Alexander-Arnold som fortjente heder og ære. Liverpool-backen så at Barcelona-forsvaret sov, og lurte forsvaret med en kjapp og frekk cornervariant.

For Jürgen Klopp er det ingen tvil om at avgjørelsen falt etter et øyeblikks geni.

– Gode Gud, hundre prosent. Vi måtte være frekke, det var nødvendig, for de forsvarer seg bra mot alt det forutsigbare. Vi sa allerede før første kamp at vi må være uforutsigbare. Det er lett å be om, men ikke så enkelt å gjøre. Jeg så ballen gå i mål, jeg så ikke corneren. Ben Woodburn så på meg og sa «hva skjedde? Hva skjedde?» Det er utrolig, for et øyeblikk. Genialt.

Nå venter Ajax eller Tottenham i Champions League-finalen på Atlético Madrids hjemmebane, Wanda Metropolitano, den 1. juni.

Før den tid gjenstår siste seriekamp i Premier League. Liverpool tar imot Wolves på Anfield søndag, og er nødt til å vinne den samtidig som Manchester City avgir poeng borte mot Brighton dersom de skal vinne ligaen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook