Liverpool knuste Barcelona og gikk til finalen: – Fullstendig episk!

Liverpool vant 4-0 mot Barcelona etter en utrolig returkamp på Anfield og er klar for finalen i Champions League med 4-3 sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Barcelona 4-0:

Se alle scoringene fra den elleville kampen øverst!

Divock Origi sendte Liverpool tidlig i ledelsen. Georginio Wijnaldum kom inn for en skadd Andy Robertson i pausen, og scoret to mål på ett minutt i henholdsvis det 55. og 56. minutt.

12 minutter før slutt scoret Divock Origi sitt andre for dagen etter en råfrekk corner.

Liverpool slo Barcelona 4-0 etter en ellevill kamp på Anfield, og er klar for finalen i Champions League med 4-3 sammenlagt mot Barcelona.

– Helt utrolig. Jeg kan ikke si mer. Spillerne var fantastiske. Det var en spesiell kveld for oss. Det er vanskelig å sette ord på det. Vi klarte å komme tilbake. Vi har ikke vunnet noe enda. Så vi kom til finalen på en utrolig måte. En fantastisk følelse, sa Liverpool-kaptein Jordan Henderson til TV 2 etter kampen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er fotball. Vi hadde hele tiden troen. Og vi klarte det. Helt utrolig. Vi trodde vi kunne score fire, men mange trodde vi ikke kunne klare det. Men nok en gang viste vi at vi kunne klare det, sa tomålsscorer Georginio Wijnaldumm.

– Det handler mer om laget enn mine to mål. Vi gjorde det så bra. Vi visste at det ville bli en spesiell kveld. Vi ønsket å kjempe for alle spillerne som var ute med skade. Vi jobbet så hardt, sa Liverpool-helten Divock Origi til BT Sport.

Manager Jürgen Klopp var for en gangs skyld også nesten målløs etter kampen.

– Dette blir nesten for mye for meg. Det er overveldende. Vi spilte mot kanskje det beste laget i verden. Å vinne var vanskelig, men å vinne uten å slippe inn mål, jeg kan ikke skjønne hvordan de klarte det. Det er nesten ikke til å tro, sa en stolt og glad Klopp til BT Sport.

– Jeg så James Milner gråte på banen etter kampen. Dette er det utrolige med fotball. Det finnes viktigere ting i verden. Men å skape denne emosjonelle atmosfæren sammen er så spesielt. Alt handler om spillerne, konkluderte tyskeren.

Barcelona-spillerne var naturlig nok skuffet.

– Jeg vil beklage til våre fans, fordi etter Roma-kampen, så skjedde det nå igjen. Det er veldig tøft for oss å ta et slikt fall etter at vi fikk et så bra resultat i den første kampen mot Liverpool, sukket Barcelonas midtbanespiller Sergio Busquets, ifølge BBC.

– Jeg vet ikke hvordan dette vil påvirke meg. Men slik som det ble, så må vi i trenerteamet ta ansvar. Det er smertefullt for oss, spesielt for våre spillere og fans. Det er andre år på rad vi opplever noe som dette, sa en svært skuffet Barcelona-trener Ernesto Valverde.

Liverpool i finalen i serievinnercupen/ Champions League:

Liverpool er i sin niende finale i Europas gjeveste klubbturnering:

1977: Vant - slo Mönchengladbach
1978: Vant - slo Brugge
1981: Vant - slo Real Madrid
1984: Vant - slo Roma
1985: Tapte mot Juventus
2005: Vant - slo AC Milan
2007: Tapte mot AC Milan
2018: Tapte mot Real Madrid
2019: Møter Ajax/Tottenham

– Fullstendig episk!
Det er andre år på rad Liverpool er i finalen i Europas gjeveste turnering.

– Georginio Wijnaldum scoret to på ett minutt. Er det mulig? Er dette mulig? Svaret er ja! På Anfield i Europa er visst alt mulig, sa kommentator Øyvind Alsaker.

– En fotballkamp som går inn i historiebøkene. Fullstendig episk. Dette kommer til å bli snakket om på Anfield i årevis. Dette er en helt vanvittig prestasjon, sa kommentatoren under kampen.

– Barcelona møtte et skadeplaget Liverpool og så vant Liverpool 4-0 mot et av verdens beste lag og verdens beste spiller, poengterte ekspertkommentator Petter Myhre.

Tidligere Liverpool-spiller Luis Garcia, som vant Champions League med klubben etter den minnerike finalen mot AC Milan i 2005 som Liverpool vant etter et sensasjonelt comeback, var gjest i TV 2-studio under kampen.

– For en kamp. Helt utrolig. Jeg kan ikke tro at de klarte å score tre mål på en omgang. Det er så vanskelig å komme tilbake etter 0-3 mot Barcelona. Så klarte de det. Helt, helt utrolig. Dette betyr så mye for klubben og svært spesielt for fansen. Det betyr mye for den røde familien, sa tidligere Liverpool- og Barcelona-spiller Luis Garcia i studio.

– Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for klubben og for supporterne. Dette laget er kjent for sine comeback, spesielt på Anfield. Utrolig nok gjorde de det igjen. Men jeg er overrasket over at Barcelona slapp de inn i kampen, ikke minst fordi på grunn av at de visste Liverpool ville være veldig fokuserte, sa han videre.

– Han tente gnisten for Liverpool
Det ble noen intense åpningsminutter på Anfield. Stemningen var elektrisk, og løftet frem av publikum skapte Liverpool flere gode muligheter.

Etter bare seks minutter og 30 sekunders spill fikk Liverpool scoringen de jaktet på.

Sadio Mane snappet opp ballen utenfor 16-meteren. Han fant Jordan Henderson, som tråklet seg gjennom feltet og fikk avsluttet.

Divock Origi dukket opp på returen fra Ter Stegen og satte inn 1-0-scoringen og tente håpet for Liverpool.

– Divock Origi tente gnisten for Liverpool og fulgte opp scoringen fra Newcastle-kampen. Wow! Det stod bare 6.30 på klokken, sa kommentator Øyvind Alsaker etter den tidligere scoringen.

– Scoringen kom etter en situasjon der Barcelona skulle ha god kontroll, poengterte ekspertkommentator Petter Myhre.

Divock Origi ble den tredje belgiske spilleren som har scoret i en Champions League-semifinale, etter Radja Nainggolan (to for Roma mot Liverpool forrige sesong year) og Philippe Leonard (for Monaco mot Juventus i 1998).

– Til pause med et håp
16 minutter ut i kampen fikk Messi sjansen til å utligne. Men i god posisjon tok Messi en dribling for mye, og Liverpool-forsvaret fikk avverget. Minuttet senere fikk Coutinho avsluttet. Denne gang reddet Alisson.

Etter en halvtimes spill ble Liverpools kaptein liggende med det som så ut som en kneskade etter en duell med Clement Lenglet. Etter å ha fått behandling på sidelinjen kom han seg på beina igjen.

Like før pause ble Jordi Alba spilt gjennom av Messi. Men Alison dro til med en praktredning og hindret scoring.

Liverpool kunne dermed gå til pause med 1-0-ledelse etter en fartsfull og svært underholdende førsteomgang på Anfield.

– Liverpool gikk til pause med 1-0, og til pause med et håp. Det kan ende med et mirakel, mente Øyvind Alsaker.

– Det var en strålende start av Liverpool. Liverpool gikk ut i hundre og presset høyt, og fikk troen på at dette er mulig. Det var en fantastisk omgang, sa tidligere Barcelona -og Liverpool-spiller Luis Garcia i studio i pausen.

I pausen måtte Jürgen Klopp gjøre et bytte. Andrew Robertson måtte ut på grunn av en smell han fikk tidligere i kampen. Georginio Wijnaldum kom inn for Liverpool.

– Dette byttet svekker Liverpool offensivt, konkluderte Alsaker om byttet Klopp ble tvunget til å gjøre.

To mål på tre minutter
Liverpool fortsatte imidlertid å angripe. Fem minutter ut i omgangen var Virgil van Dijk svært nære ved å doble ledelsen etter et corner. Stopperen fikk avsluttet, men Ter Stegen reddet på mesterlig vis.

Georginio Wijnaldum dukket opp i feltet etter et knallhardt innlegg av Trent Alexander-Arnold etter 54 minutters spill.

– Så kom nummer to for Liverpool. Georginio Wijnaldum stjal med seg ballen og scoret og The Kop gikk av hengslene. Denne semifinalen er vidåpen igjen. Ballen gikk via Ter Stegen og inn i mål. Fullstendig kaos, sa Alsaker etter 2-0-scoringen til Liverpool.

Like etter scoret Liverpool og Georginio Wijnaldum igjen. Xherdan Shaqiri slo perfekt inn i feltet. Georginio Wijnaldum steg til værs og headet inn 3-0 etter innlegg fra Xherdan Shaqiri.

– Georginio Wijnaldum scoret to på ett minutt. Er det mulig? Er dette mulig? Svaret er ja! På Anfield i Europa er visst alt mulig, sa Alsaker.

– Klopp var tvunget til å gjøre et bytte i pause. Georginio Wijnaldum kom inn og scoret to. Det var en praktfull scoring. Han bare stanget ballen opp i nærmeste hjørnet, sa ekspertkommentator Petter Myhre.

I det 65. minutt fikk Barcelona og Messi frispark i omtrent samme posisjon Barcelona-stjernen scoret på i den første kampen mellom lagene. Denne gang skjøt Messi rett i muren.

12 minutter før slutt fikk Liverpool inn 4-0-scoringen og den ene foten i finalen.

Trent Alexander-Arnold tok et corner kjapt. Divock Origi fikk stå helt alene i feltet og satte inn sitt andre og Liverpools fjerde for dagen.

– Divock Origi scoret igjen. Akkurat nå er Liverpool i finalen. Det er helt, helt ufattelig, sa Alsaker.

– Er det mulig, hele Barcelona står og står sover. Men all ære til Trent Alexander-Arnold. Det er så strålende oppfattet av de to gutta, sa ekspert Myhre etter scoringen.

Barcelona jaktet reduseringsmålet som ville sendt dem videre på bortemålsregelen i sluttminuttene. Det kom aldri. Liverpool vant 4-0 og er klar for finalen i Champions League.

Shaqiri og Origi på topp for Liverpool
Liverpools manager Jürgen Klopp opplevde som kjent store skadeproblemer før returkampen mot Barcelona.

Både Mohamed Salah og Roberto Firmino var uttligjengelige på grunn av skader.

Klopp ble dermed tvunget til fire endringer på laget fra Newcastle-kampen.

Inn kom Matip, Milner, Shaqiri og Origi. Lovren, Wijnaldum, Salah, Sturridge gikk ut. Unggutten Rhian Brewster fikk sjansen på benken.

Barcelona startet med nøyaktig de samme spillerne som slo Liverpool 3-0 i den første semifinalekampen mellom lagene på Camp Nou. Luis Suárez og Lionel Messi (2) scoret målene i den kampen.

Slik startet lagene:

Slik startet Liverpool mot Barcelona.
Slik startet Liverpool mot Barcelona.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Henderson, Mane, Shaqiri, Origi.

Benken: Mignolet, Wijnaldum, Lovren, Gomez, Sturridge, Brewster, Woodburn.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitić, Vidal; Messi, Coutinho, Suárez.

Benken: Cillessen, Semedo, Arthur, Malcom, Umtiti, Vermaelen, Alena.

Slik startet Barcelona mot Liverpool
Slik startet Barcelona mot Liverpool

Dommer: Cüneyt Cakir, Tyrkia