TV 2s Premier League-panel har talt: – Dette er sesongens beste spiller

TV 2s fotballeksperter og kommentatorer kårer sesongens lag, spiller, manager og mål i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se siste runde i Premier League søndag på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Kun en runde gjenstår av Premier League-sesongen, og i den forbindelse har TV 2s ekspertkorps tatt på seg vurderingshattene.

Et panel bestående av store deler av redaksjonen har stemt på sine kandidater til sesongens spiller, sesongens lag, sesongens manager og sesongens mål.

Og sesongens beste spiller i Premier League 2018/19 - ifølge TV 2s panel - er Liverpools Virgil van Dijk.

– Endelig er det en forsvarer. De havner ofte bak i køen i disse kåringene, men ingen kan komme utenom van Dijk nå. Han scorer mål, han blir aldri driblet av, han har alltid kontroll og ser ikke ut som om han har noen som helst problemer. Han svetter omtrent ikke engang. Det er rett og slett en kanoninvestering av Liverpool og akkurat det de trengte. For en mann og for en spiller, sier Erik Thorstvedt.

Den tidligere Tottenham-keeperen har deltatt i et panel sammen med Jon Hartvig Børrestad, Simen Stamsø-Møller, Øyvind Alsaker, Espen Ween, Brede Hangeland, Petter Myhre, Peder Mørtvedt og Solveig Gulbrandsen, der alle skulle rangere sine kandidater til de fem beste spillerne denne sesongen.

Hvem mener du er sesongens beste spiller? Gi din stemme i avstemmingen nederst!

Sterling nest best

Van Dijk seirer foran Raheem Sterling i TV 2s kåring, slik status også var da spillerne i Premier League selv skulle stemme i en tilsvarende kåring. Sterling ble kåret til sesongens beste av journalistene i England.

– Mannen som ikke kunne score mål er blitt mannen som omtrent ikke kan slutte å score mål og gi målgivende. Han har en enormt høy produksjon og er et konstant uromoment, sier Thorstvedt, og kaller Sterlings 2018/19 for en kanonsesong.

På plassene bak de to i TV 2s topp-fem-kåring følger Eden Hazard, Bernardo Silva og Sadio Mané. Førstnevnte ble overraskende nok vraket da spillerne i England tok ut sesongens lag, men kommer med på TV 2s variant av tilsvarende.

– Det er en mann som omtrent har båret lagt sitt på sine egne skuldre denne sesongen. Han har vært ekstremt god, scoret enormt flotte mål og som vanlig alltid vært aktiv, utfordret og vært et mareritt for motstanderne å forholde seg til. Når denne mannen setter fart og utfordrer, ser du omtrent frykten i motstandernes øyne, sier Thorstvedt.

Se hele elleveren TV 2s panel har valgt ut til sesongens lag i videovinduet under!

Klopp sesongens manager

Også sesongens beste manager er kåret, en kategori der Jürgen Klopp troner øverst foran Pep Guardiola.

Søndagens resultater vil vise om tyskeren også klarer å ta innersvingen på City-sjefen på det viktigste området, men uavhengig av om tittelen havner på Merseyside er altså Klopp valgt ut som sesongens beste av TV 2-panelet.

– Det er fortjent, fordi de var så ellevilt langt bak Manchester City forrige sesong. Det å tette det gapet der er altså så bra gjort. Måten han jobber taktisk, emosjonelt med spillerne sine og det båndet han har skapt med spillere, trenere, publikum og byen Liverpool er fantastisk å se. Dette er mer enn en som bare kan sin Fotball-ABC, sier Thorstvedt.

Se siste runde i Premier League søndag på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!