Berisha målløs igjen da Brann gikk på smell: – Han ser tung og treig ut

Veton Berisha (25) og Brann gikk på en stygg hjemmesmell mot Ranheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Ranheim 0-1

Etter seieren borte mot Tromsø trodde mange at Brann endelig var iferd med å komme på rett spor igjen.

Men hjemmekampen mot Ranheim ble en gedigen skuffelse. Brann sto for målsjansene, men i starten av andreomgang dukket Ranheims Mads Reginiussen opp og scoret kampens eneste mål.

Sportsnyhetene: Se scoringen i videovinduet øverst.

– En aldri så liten krise

Dermed ble det et surt 0-1-tap for Brann som blir stående på åtte poeng etter ni kamper. Bergenserne, som lenge nektet å tape forrige sesong, har allerede tapt tre kamper i serien etter syv kamper.

TV 2s ekspert Jesper Mathisen er alt annet enn imponert over det han har sett av Brann hittil denne sesongen.

– Det er en aldri så liten krise for Brann. De har heller ikke imponert spillemessig denne sesongen og nå har de tapt så mye poeng at folk i Bergen begynner å bli misfornøyde. De tapene kunne vært enklere å se forbi hvis Brann hadde spilt underholdende fotball.

– Forventningene til Brann er helt annerledes nå enn det de var da Lars Arne Nilsen tok over et lag i bunnen av Obosligaen. Nå har de brukt ganske mye penger på å bygge opp dette laget.

– Ikke i nærheten av det nivået han var på før han dro

Sjekkheftet har sittet løst i Idrettsveien det seneste året og Daouda Bamba, Gilbert Koomson, Kristoffer Løkberg, Petter Strand og Veton Berisha har alle kommet inn stadionportene.

Mathisen mener Brann har fått svært lite ut av de pengene. Han trekker spesielt frem Berisha som kom før sesongen med store forventninger fra østerrikske Rapid Wien. Etter seks kamper i Eliteserien står Egersund-gutten fremdeles med en stor smultring i målprotokollen. 25-åringen ble byttet ut på overtid med Henrik Kjelsrud Johansen da vertene jaktet desperat scoring.

– Berisha har nok fått en heftig sign-on-fee og kostet også flere millioner kroner. Han har spilt spiss og ikke levert. Han har sett litt tung ut, litt treig ut, ikke vært i nærheten av det nivået han var på før han dro fra Norge.

– Brann har brukt mye penger på å sette sammen dette laget og derfor er det utrolig skuffende å se at de har blitt svakere enn det de var på sitt beste forrige sesong. Da slapp de ikke inn mål, men nå er det til tider som en låvedør i de bakerste rekker. Den åpningen de har hatt til nå har absolutt ikke vært god nok.

Samtidig som Brann får ris, gir Mathisen Ranheim ros.

– Jeg var skeptisk til Ranheim fordi de mistet viktige brikker og hadde en svak høstsesong. Men dette er en bunnsolid seier for dem, sier Mathisen.