Ohi-dobbel: – Blir litt lei meg av å se hvor god han egentlig er

Ohi Omoijuanfo (25) scoret Moldes mål i 2-1-seieren mot Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund - Molde 1-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Ohi Omoijuanfo scoret begge målene for serieleder Molde i 2-1-seieren over Haugesund på bortebane søndag kveld.

– Jeg scoret tre mål og vi tok tre poeng, så jeg er selvfølgelig fornøyd, sier Ohi til TV 2.

Først hamret Ohi inn straffesparket han selv hadde skaffet etter 17 minutters spill, før samme mann gjorde det meste selv før 2-0-scoringen fem minutter inn i andre omgang.

– Han skaffet oss et straffespark han scoret på, og så var det en god prestasjon da han satte det andre. Hvis jeg skal være litt bråkjekk, skulle han hatt et straffespark til. Han gjorde en meget god kamp, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Åtte minutter før slutt reduserte Ibrahima Koné til 1-2 for vertene da han dundret inn en volley etter innlegg fra Alexander Stølås.

– Det ble som vi trodde på forhånd. Det ble en tett og tøff fotballkamp med mye duellering og kriging. Så det er sterkt at vi drar herfra med tre poeng, sier Erling Moe, som ser sitt lag toppe Eliteserien med tre poeng ned til Bodø/Glimt med én kamp mer spilt.

Hoff: – Blir litt lei meg

Ivar Hoff, som har hatt en rekke roller i Lillestrøm og er æresmedlem i klubben, blir irritert over å se Ohi storspille for Molde.

– Ohi spilte i Lillestrøm, men der gikk kontrakten hans ut. Jeg så en av de siste kampene hans mot Sogndal. Jeg så litt Tom Lund i ham. Men nei da, han fikk ikke ny kontrakt i Lillestrøm. Han gikk til Jerv i Grimstad. Han ble toppscorer der nede. Så gikk han til Stabæk, sier Hoff i FotballXtra.

– Men vi kunne ikke bruke ham? Derfor blir jeg litt lei meg når vi ser hvor god han egentlig er, fortsetter Ivar Hoff.

Molde betalte mellom ni og tolv millioner kroner for å få tak i Ohi fra Stabæk tidligere i år. Angriperen har fått en knallstart på sesongen med fem seriemål.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har god forståelse for hva Hoff føler.

– Samtidig er det veldig fascinerende med spillere i sin moderklubb som kanskje ikke blir så gode som man hadde håpet. Mange avskrives. Så tar de et steg tilbake, ned én divisjon. Ohi kom til Jerv, fikk en nøkkelrolle og spilte mye spiss og i tierrollen. Han var rett og slett strålende, sier Mathisen.

– Kjempevalg å gå til Molde

Mathisen mener at overgangen til Molde kan vise seg å være gull verdt.

– Han tok enda flere steg i Stabæk. Han var ikke så god i fjor, men i 2017 var han enormt god. I Molde får han bedre medspillere, men i Stabæk spilte han ikke spiss, for det var Franck Boli som spilte spiss der. Derfor kunne Inge André Olsen la Ohi gå, for han kom ikke til å spille i sin beste posisjon. Å gå til Molde er et kjempevalg, for etter én sesong kan han ha gitt Molde gull og de kan selge ham til utlandet, sier den tidligere Start-spilleren.

Sogndal-spiller Steffen Ernemann, som gjestet FotballXtra søndag, peker på at Ohi er en interessant mann for klubber i hans hjemland.

– Midtjylland har flere ganger vært nevnt som en klubb som har et godt øye til ham. Også andre danske klubber har det. Han er teknisk god, fysisk sterk og en spiller som går til i duellene, sier Steffen Ernemann.