Ruud rotet bort matchball – ute av Madrid Open

Casper Ruud så ut til å være på vei mot seier og en plass i Madrid Open. Så raknet nordmannen og tapte 6-2, 6-7, 1-6 mot spanske Albert Ramos-Viñolas.

EXIT: Casper Ruud er ute av Madrid Open. Foto: Kallestad, Gorm

Lørdag tok Ruud seg videre til andre og siste kvalifiseringsrunde til Madrid Open etter en overbevisende seier mot franske Benoît Paire (6-1, 6-1), ranket som nummer 44 i verden.

Søndag ble det stopp for den norske 20-åringen. Etter å ha ledet 1-0 i sett og 5-2 i det andre settet, raknet det for Ruud. Han tapte også en matchball og tapte til slutt 6-2, 6-7, 1-6

Ramos-Viñolas er ranket på 88. plass, men var på sitt beste på en 17. plass og nådde kvartfinalen i Roland-Garros i 2016. De to møttes i sist i andre runde av Roland-Garros, da tapte Ruud begge sett, ifølge Tennis-Norge.

Det så lenge bra ut for nordmannen denne gangen.

Søndag tok Ruud tak i kampen fra start, han brøt spanjolens serve ved første anledning, vant egne server og til slutt første sett 6-2.

I det andre settet fortsatte nordmannen å storspillet, og gikk opp til 3-1 etter å ha brutt Viñolas serve, og deretter 4-1 på egen. Deretter ble ledelsen 5-2. Da sa det stopp.

Viñolas kjempet seg inn i kampen og reduserte til 4-5. Ruud spilte seg til matchball i neste game, men spanjolen sto imot og utlignet til 5-5. Settet endte i tiebreak som Ramos-Viñolas vant.

Det så ut som Ruud var preget i siste sett. Han klarte ikke å gi motstand og hans spanske motstander lekte seg inn til 6-1-seier.

Dermed klarte ikke nordmannen å kvalifisere seg til en Masters 1000-turnering for annen gang i karrieren.