– Det har kostet mye

Therese Johaug er usikker på om hun kan hente fram de samme kreftene som hun gjorde høsten 2016 i jakten på OL-gull i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Veien tilbake har kostet mye. Det har virkelig tatt på mentalt. Selv om jeg gikk glipp av både VM i Lahti og OL i Sør-Korea, synes jeg at det skal bli godt med en mesterskapsfri sesong. Jobben med å komme tilbake har tatt på, forklarer Therese Johaug.

– Gikk en jævel i meg

– Kan du beskrive den fandenivoldskheten du må ha hatt under utestengelsen?

– Det gikk en liten jævel i meg da saken min oppsto høsten 2016. Å ha den type motivasjon som jeg hadde var viktig for meg. Jeg var innstilt på å vise overfor meg selv og overfor alle andre at jeg skulle stå rakrygget gjennom dette. Jeg skulle bevise at jeg aldri har prøvd å jukse. Jeg skulle ikke la saken knekke meg. Dessuten: Uten all den støtte jeg fikk så hadde jeg ikke klart dette.

Johaug forklarer at resultatene hun oppnådde i comeback-sesongen har betydd utrolig mye.

– Jeg vant jo de rennene som jeg ønsket å vinne. Jeg må innrømme at jeg er utrolig stolt av meg selv.

Langrenn ikke like viktig

– Kan et individuelt OL-gull skape samme motivasjonen som du hadde under utestengelsen?

– Ehh, det er vanskelig å svare på.

– Du har jo ikke individuelt gull i olympiske leker?

– Nei, jeg mangler det i samlingen min. Og jeg har nok motivasjon med tanke på å trene fram mot OL, men etter det jeg har opplevd de siste årene så vet jeg ikke om jeg klarer å hente fram de samme kreftene som jeg mobiliserte høsten 2016. Det var veldig spesielt, både tiden jeg var utestengt og comeback-vinteren. Og jeg kjenner også at et OL-gull heller ikke betyr det samme som før. Langrenn er ikke helt det samme for meg som før, sier Therese Johaug.