Absurde scener i Leeds-kamp: – Noe av det mest utrolige jeg har sett

En vanvittig seanse endte med utvisning og at Leeds lot Aston Villa utligne. Uavgjortresultatet betyr at Sheffield United er sikret opprykk til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se dramatikken i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Leeds-Aston Villa 1-1

I kampens 72. minutt gikk Aston Villa-spiss Jonathan Kodjia i bakken etter en duell med Liam Cooper midt på banen.

Leeds vant ballen, og fortsatte å spille. Da ballen ble spilt ut til Tyler Roberts langs venstreflanken, kom flere Aston Villa-spillere opp i press.

De signaliserte at ballen burde spilles ut. Roberts så ut til å oppfylle Villa-spillernes ønske da han bremset ned spillet. Men plutselig valgte Leeds-innbytteren å spille en noe halvhjertet ball videre langs flanken til Mateusz Klich.

Da hadde hele Villa-laget stoppet opp i den tro at ballen skulle spilles ut. Klich fikk enorme rom, og var god da han skar innover i banen og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Da tok det fyr på Elland Road. Villa-spillere i harnisk stormet mot målscoreren. Blant dem var Conor Hourihane, som tok et solid grep i skjorten på Klich.

Tumultene resulterte i at bortelagets Anwar El Ghazi ble utvist. Patrick Bamford holdt seg til ansiktet, men reprisene viste at El Ghazi bare dyttet ham uten å treffe ham i hoderegionen.

– Noe av det mest utrolige

Etter et fem minutter langt opphold – med ville diskusjoner både på banen og mellom managerne – tok Villa avspark. Da stod hele Leeds-laget med hoftefeste, og lot Albert Adomah gå fri over hele banen for å score. Bare én spiller var uenig i avgjørelsen: Pontus Jansson.

Hjemmelagets midtstopper prøvde å stoppe Adomah, men hadde ikke sjans til å avverge ettersom keeperen lot målet stå åpent. Jansson var rasende på lagkameratene etter scoringen.

– Dette er noe av det mest utrolige jeg har sett, konstaterte Viasport-kommentator Arnstein Frilling.

Manageren beordret

Etter kampen ble det klart at Leeds-manager Marcelo Bielsa beordret spillerne til å slippe inn med vilje.

– Engelsk fotball er kjent for god sportsånd, understreker Bielsa overfor Sky Sports.

Managerkollega Dean Smith forteller at han ble oppsøkt av Leeds-målscorer Klich etter kampslutt.

– Klich har beklaget overfor meg. All mulig ros til Leeds og Bielsa for å gi oss en mulighet til at dette skulle bli rett utfall, sier Smith, ifølge NTB.

Uavgjortresultatet betyr at Sheffield United er sikret opprykk til Premier League. Både Leeds og Villa skal ut i playoff. Førstnevnte trenger ett poeng i siste runde for å sikre tredjeplassen, mens et mirakel må til for at Derby skal dytte Villa ned fra femteplassen.