Zuccarello sentral i Dallas-seier

Mats Zuccarello hadde to assist da hans Dallas Stars slo tilbake mot St. Louis Blues og vant 4-2. Det står nå 1-1 i kvartfinaleserien i NHL-sluttspillet.

Dallas Stars' Roope Hintz, of Finland, is congratulated by Mats Zuccarello, right, after scoring during the first period in Game 2 of an NHL second-round hockey playoff series against the St. Louis Blues Saturday, April 27, 2019, in St. Louis. (AP Photo/Jeff Roberson) Foto: Jeff Roberson

– Det var en tøff kamp, men det var deilig å vinne, sier Zuccarello til TV 2.

– Det var et godt lag, så vi kunne ikke hvile for mye. Vi fikk noen utvisninger på slutten der, men vi rir de av og det var deilig, fortsetter Dallas-spilleren.

Han viste hvorfor han er og har vært en viktig brikke for Dallas i sluttspillet. Han spilte i rekke med finnene Roope Hintz og Miro Heiskanen. Etter drøyt sju minutter av første periode fikk han pucken bak mål. Han tok noen kjappe høyre-venstre-finter med kølla før han sendte pucken til Hintz foran mål, og dermed sto det 1-0 for Dallas.

Zuccarello hadde også assist da Heiskanen gjorde 2-0. I spill fire mot fire brøt han en pasning i egen sone. Han sendte pucken kjapt til Hintz, som igjen fant Heiskanen foran mål.

– Vi spiller med gode spillere og det klikket litt for oss i dag, det er moro det, sier Zucca.

Hjemmelaget slo derimot kjapt tilbake og reduserte til ved Colton Parayko på et dekket skudd fra blålinjen.

Bare 26 sekunder senere var Stars igjen i føringen med to mål da svenske Mattias Janmark satte 3-1 etter en effektiv spillevending.

I annen periode ble det veldig mye undertallsspill for Dallas, men hjemmelaget klarte ikke å utnyttet den fordelen. Hjemmelaget vant skuddstatistikken i perioden 14-7, men fikk ikke pucken i mål.

I stedet skapte Jaden Schwartz ny spenning da han satte inn 2-3-målet før det var spilt to minutter av den siste perioden. Zuccarello var nærmeste mann da Schwartz stupte inn foran mål og styrte pucken forbi keeper Ben Bishop.

Stars lot seg ikke prege og var det dominerende laget i siste periode, med 18-10-overtak i skuddstatistikken som totalt ble vunnet 35-34. Det så skummelt ut da Hintz 2.45 minutter før slutt pådro seg to minutters utvisning for ved vilje å sende pucken over pleksiglasset, men Stars kom seg gjennom sitt femte undertallsspill uten baklengsmål.

Tre sekunder før slutt var det Hintz, som vel tilbake på isen satte 4-2 i tomt bur.

Zuccarello spilte 15.01 minutter. I tillegg til sine to assist hadde han tre skudd på mål, en takling og et blokkert skudd.

Den tredje og fjerde kampen mellom de to lagene spilles i Dallas mandag og onsdag.