DEN BESTE: Virgil van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League.
DEN BESTE: Virgil van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League. Foto: Paul Ellis/AFP

– Han er bedre enn Messi, for han har aldri en dårlig kamp

TV 2s fotballekspert mener ingen kan måle seg med Virgil van Dijk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det klart at Liverpools Virgil van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League. Selv om britiske medier meldte dette allerede onsdag, én dag før den offisielle offentliggjøringen.

Liverpool-stopperen slo Sterling, Sadio Mané, Sergio Agüero, Bernardo Silva og Eden Hazard i kåringen.

Det synes TV 2s fotballeksperter var vel fortjent.

– Jeg har sett statistikken på at ingen har driblet ham så langt denne sesongen. Han vinner alt i luften, og han er så kald, det er noe med ham. Han jobber hardt, men han virker aldri å være påvirket av det, han bare rister av folk, sier TV 2s fotballekspert Trevor Morley og legger til:

– Han er forsvarspilleres svar på Messi. Faktisk, er han bedre enn Messi, for han har aldri en dårlig kamp. Messi har det.

– Jeg vet vi har blitt fortalt at vi ikke skal ta av og kalle ham en legende og den slags, men jeg har litt «mancrush» på ham. Han er såpass god. Han får det til å se så enkelt ut også. Han har faktisk alt. Fart, styrke, god i luften, fantastisk med ballen. Den komplette forsvarer, konkluderer Morley.

Det er sjeldent at forsvarsspillere vinner prisen, men at det ble nettopp det denne sesongen, synes TV 2s fotballekspert Petter Myhre var på sin plass.

– Vi velger stort sett angrepsspillere, men når vi har en forsvarsspiller som har vært så god som det han har vært, og har vært der oppe blant de beste i verden, så synes jeg det er vel fortjent.

Han mener nederlenderen har vært en av de større bidragsyterne til at Liverpool har levert så godt som de har gjort denne sesongen.

– Det skal mye til som forsvarsspiller, men er det en som har fortjent det, så er det van Dijk. Han har gått inn og blitt en bauta i det forsvaret til Liverpool, og gjort dem vesentlig bedre. Nå har hele laget blitt bedre da, men han har på en måte vært kronen på verket og nesten umulig, i sine beste kamper, å komme seg forbi, sier Myhre.