PERLEHUMØR: Jürgen Klopp viste ingen tegn til skuffelse etter at City fikk med seg alle poengene i Manchester-derbyet.
PERLEHUMØR: Jürgen Klopp viste ingen tegn til skuffelse etter at City fikk med seg alle poengene i Manchester-derbyet. Foto: Paul Ellis/AFP

Klopp om Solskjær: – De hjalp ikke oss, så hvorfor skal vi hjelpe dem

Jürgen Klopp var i spøkefullt humør dagen etter at Manchester City slo Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-manageren fikk naturligvis flere spørsmål om onsdagens Manchester-derby under torsdagens pressekonferanse. Deriblant hva han syntes om resultatet.

– Det ble som jeg forventet. United prøvde så godt de kunne, spesielt i førsteomgang og de var uheldig i en eller to situasjoner. Men over 95 minutter var det klart at de ikke er på linje med City for øyeblikket, sier Klopp til det fremmøtte pressekorpset.

– Man må finne sine egne løsninger

For Manchester United var onsdagens tap enda et nederlag i rekken den siste tiden, og Klopp, som selv kom inn i Liverpool midt i en sesong, ble spurt om hva Solskjær måtte gjøre for å snu trenden i United.

– De hjalp ikke oss, så hvorfor skal vi hjelpe dem?, spør Klopp med et bredt smil og refererer til onsdagens tap mot City.

– Man må finne sine egne løsninger, legger Liverpool-manageren til og ler godt.

Men fra spøk til alvor mener Klopp at Solskjær trenger tid for å få ting til å sitte hos de røde djevlene.

– Jeg trengte tid. Alle trenger tid, ingen av oss kan gjøre underverker, sier Klopp og legger til:

– Det er ganske sterk konkurranse i denne ligaen. Jeg tror ikke det var mange som snakket så positivt om meg da jeg kom i oktober. Hadde vi ikke hatt en ganske interessant tur i Europa ligaen, tror jeg ikke det hadde vært mye positivt om meg. Det er sånn det er. Vi må alle gjøre vårt beste og jobbe hver dag. Og det er det han (Solskjær) også må gjøre. Og til slutt tror jeg den økonomiske styrken i United er stor nok til å løse problemene.

Overraskende at de kjemper om ligatittelen

Etter onsdagens seier over United, ligger City ett poeng over Liverpool på tabellen når tre kamper gjenstår av årets sesong.

– Vi har visst i lang tid nå at dersom vi vinner de neste to kampene, vil det bli avgjort i siste runde. Det er ganske spesielt, mener Klopp.

Liverpool-manageren er noe overrasket over situasjonen klubben befinner seg i.

– Klubben har ventet lenge på det (ligagullet), folket har ventet lenge på det. Det at vi er så nære nå, vil jeg si er noe overraskende. For i fjor var vi 25 poeng bak, og det ser ikke akkurat ut som det vil skje i år, sier Klopp.

I kjent stil beskriver ikke Klopp ligatittelen som det største fokuset for ham og laget. Enten Liverpool ender helt på toppen ved sesongslutt, eller ikke, er tyskeren sulten på mer.

– Hvis vi klarer det, så klarer vi det. Hvis vi ikke klarer det, så er det ingenting vi angrer på, så lenge vi alltid gir alt vi har. Og så langt denne sesongen, har vi gjort det hele veien. Hvis vi vinner ligaen er det kun det første steget. Om vi ikke vinner ligaen er det første steget. Vi starter nå. Vi startet året med dette laget, som er bra. Så vi vil fortsette fremover.