Arsenal-smell mot Palace

Crystal Palace tok en sterk borteseier mot Arsenal, som nå har skapt økt spenning i kampen om topp fire-plassene.

Arsenal - Crystal Palace 2-3

Se sammendrag øverst

Med Evertons knusende seier over Solskjærs menn tidligere søndag, hadde Arsenal en gyllen mulighet til å parkere Manchester United ytterligere i kampen om topp fire, som gir mesterligaspill.

Den muligheten kastet de bort.

Forsvarsrot etter pause gjorde at Crystal Palace fikk to scoringer etter at Mesut Özil hadde utlignet Christian Bentekes ledermål. Toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang reduserte, men det endte med 2-3-tap for Arsenal, som hadde vunnet de siste ti hjemmekampene før i dag.

Arsenal-manager Unai Emery fortvilte mest over den andre scoringen til Palace. Der var det mye rot i forsvaret, spesielt fra Shkodran Mustafi.

– Vi mister selvtilliten etter deres andre mål. Da får de troen på at de kan slå oss. Vi byttet inn Alex Iwobi og spilte bedre, men deres andre mål var veldig dårlig for oss. Nå er det bare opp til oss selv om vi avslutter blant topp fire eller ikke, sa Emery til BBC.

Femteplasserte Chelsea, som er likt på poeng med Arsenal, spiller hjemme mot Burnley mandag. Da kan de ta steget opp i topp fire-gruppen. Arsenal møter Wolves onsdag.

Endelig et Benteke-mål

Christian Benteke hadde ikke scoret i ligaen siden 28. april i fjor, men mot Arsenal løsnet det 17 minutter ut i kampen. Fra kort hold stanget den 28 år gamle belgieren inn et fint slått frispark fra Luka Milivojevic.

– Det har vært en vanskelig sesong for meg, men alt skjer for en grunn. Jeg har bare jobbet hardt og ikke kommet med unnskyldninger, sa Benteke etter kampen.

Etter 38 minutter ropte Arsenal på straffe da et innlegg fra Sead Kolasinac ble stoppet av armene til Aaron Wan-Bissaka. TV-bildene viser at backen tar opp armene foran seg når innlegget kommer, men dommer Jonathan Moss blåste ikke. Han ga istedenfor corner.

Utlignet og rotet det til

Crystal Palace holdt ledelsen til pause, men da andreomgangen startet, var Arsenal på hugget.

De hadde giret opp, og det betalte seg to minutter ut i omgangen da Mesut Özil ble spilt nydelig igjennom av Alexandre Lacazette. Tyskeren avsluttet med en frekk chip over keeper og i mål. En praktscoring fra 30-åringen.

Arsenal fortsatte å dominere, men så rotet de det til for seg selv etter 61 minutter. Selv med to mann klarte de ikke å hindre at Benteke headet videre en pasning til en fremadstormende Wilfried Zaha. Han var i duell med Shkodran Mustafi, som forsøkte å skjerme ballen for at keeper skulle komme ut og ta den. Slik gikk det ikke. Zaha tok ballen og scoret sikkert til 2-1-ledelse.

En ny smell for hjemmelaget kom åtte minutter senere. Et hjørnespark traff først hodet til Scott Dann. Så rikosjerte ballen til James McArthur, som headet i mål fra kort hold.

«Auba» reduserte

Arsenal-håpet ble tent da Pierre-Emerick Aubameyang reduserte til 2-3 etter å ha tråklet seg gjennom Palace-forsvaret og spilt vegg med en uheldig forsvarer hos bortelaget.

Resultatet holdt seg kampen ut. Arsenal tapte, og nå blir kampen om topp fire-plassene en virkelig thriller. Crystal Palace har reddet plassen og holder seg på tolvteplass.