Liverpool gjorde jobben: – Nå venter de bare på Manchester-derbyet

Liverpool gjorde jobben og slo Cardiff på bortebane. Thrilleravslutningen i Premier League fortsetter med uforminsket styrke.

Cardiff – Liverpool 0-2:

Liverpool tok en oppskriftsmessig 2-0-seier mot Cardiff og er tilbake på tabelltoppen i Premier League.

Georginio Wijnaldum og innbytter James Milner scoret målene for Liverpool, som nå har to poengs forsprang på tabelltoppen.

Tittelrival Manchester City har imidlertid én kamp mindre spilt før den siste innspurten i Premier League.

– Nå må Liverpool-spillerne bare vente på Manchester-derbyet til uken,og håpe på at Manchester United skal gjøre dem en tjeneste. Liverpool-spillerne kommer til å sitte klistret foran TV-skjermen, sa kommentator Espen Ween.

– Det var profesjonelt og godt gjennomført av Liverpool. De brukte nesten en time på å score, men et helt logisk resultat med tanke på spill og sjanser, oppsummerte TV 2-ekspet Simen Stamsø Møller.

Erik Thorstvedt synes ikke det ser ut som om Liverpool-spillerne merker presset i tittelkampen.

– Det var i perioder snakk om det var nerver hos Liverpool. Men de har bare tapt en kamp i ligaen. Og det ser ut som om spillerne koser seg og har det gøy, og spiller med senkede skuldre. Tittelkampen mellom City og Liverpool er som en kamp mellom to tungvektsboksere. Det er så stor kvalitet på det de holder på med, mente den tidligere Tottenham-keeperen.

– Ikke Liverpool på sitt beste
Etter en noe treg start på kampen, våknet Liverpool etter 20 minutter. Roberto Firmino fikk sjansen i god posisjon nesten alene med keeper. Skuddet gikk overraskende nok himmelhøyt over.

Ti minutter senere var Mohamed Salah farlig frempå, men heller ikke han lyktes med å få ballen i nettet. Avslutningen ble reddet av Cardiffs keeper.

Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

– Hjemmefansen var strålende fornøyd med at verken Salah eller Firmino scoret, og at Cardiff slo bra fra seg i første omgang, oppsummerte kommentator Espen Ween i pausen.

– Firmino brente en stor sjanse, og burde sendt Liverpool i ledelsen. Men det flyter ikke for Liverpool, som ikke var på sitt beste i første omgang, mente TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Hamret ballen i nettet
Fem minutter etter pause fikk Sadio Mané sjansen. Fra skrått hold skjøt han ballen like over lengste kryss.

I det 57. minutt satt endelig ballen i netter for titteljagende Liverpool.

Georginio Wijnaldum fikk stå helt alene etter et corner, og hamret ballen i mål.

– Markeringen sviktet fullstendig for Cardiff. Det var Georginio Wijnaldum, som i årevis omtrent ikke kunne score på fremmed press. Nå scorer han omtrent bare på bortebane. Den scoringen var så viktig for Liverpool, sa kommentator Ween etter 1-0-scoringen.

Etter 63 minutter burde Cardiff utlignet til 1-1. Sean Morrison fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter et corner. Men på utrolig vis klarte han å heade ballen utenfor.

Drøye kvarteret før slutt ble Liverpools Fabinho liggende på gressmatta etter å ha pådratt seg en hodeskade. Han måtte forlate banen, og inn kom James Milner.

I det 79. minutt gikk Salah i bakken etter en duell med Morrison innenfor 16-meteren. Dommer Martin Atkinson dømte straffe.

Innbytter James Milner tok straffesparket og scoret sikkert.

– Han holdt Salah, og til slutt gikk Salah i bakken. Det var et riktig dømt straffe. Milner tok straffen, og han var brennsikker, sa Ween.

Dermed vant Liverpool kampen 2-0, og overtok tabelltoppen igjen – to poeng foran Manchester City, som har en kamp mindre spilt.

Slik startet lagene:

Cardiff: (4-2-3-1): Etheridge - Peltier, Morrison, Manga, Bennett - Gunnarsson, Ralls - Mendez-Laing, Camarasa, Hoilett - Niasse.

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson (C), Keita - Salah, Firmino, Mane.

Dommer: Martin Atkinson (dommer)