Manchester United ble ydmyket og knust av Everton: – Vet ikke om spillerne bryr seg

Nedturen fortsetter for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær – Tapte 0-4 (!) mot Everton.

Everton - Manchester United 4-0

Ole Gunnar Solskjær får stadig mer hodebry i Manchester United.

Etter exit for Barcelona i Champions League i midtuken, ble det ett nytt nederlag for de røde djevlene borte mot Everton.

Manchester United ble rundspilt og etter brassespark fra Richarlison, langskudd fra Gylfi Sigurdsson, volleyscoring fra Lucas Digne og mål fra Theo Walcott ble det et ydmykende 0-4-tap for Solskjærs menn.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

– Fra dommeren blåste i fløyta gikk alt galt. Jeg vil beklage til fansen i dag. De kan holde hodet høyt og kalle seg Manchester United, for det var ikke vi i dag. De (Everton) var bedre enn oss på alt. Vi presterte ikke, og dagens prestasjon var ikke verdt ett Manchester United-lag. Talent har aldri vært nok, sier Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports etter ydmykelsen på Goodison Park.

– Vet ikke om spillerne bryr seg
På pressekonferansen etter kampen fikk Solskjær spørsmål om han følte spillerne bryr seg nok med tanke på det å spille for en klubb som Manchester United.

– Jeg vet ikke om spillerne bryr seg. Jeg vet ikke. Dere må spørre dem. Jeg har spurt dem. Jeg vil ikke gi dere svaret. Men om du ønsker å spille for denne klubben, så må det bety mer. Jeg ønsker at mitt lag skal være det som jobber hardest. Det var det vi var under Sir Alex Ferguson. Spillerne løp mer enn alle hver eneste uke, de løp for seg selv og for sine lagkamerater, og stod sammen som et lag, svarer nordmannen.

– Giggsy (Ryan Giggs), Becks (David Beckham), Gary Neville, Dennis Irwin, og alle de andre, uansett hvem det var. Uansett hvor stort talentet var, så løp de mer enn alle andre, mener han.

Solskjær er overbevist over at han er rett mann til å lede Manchester United til suksess. Men samtidig gjør han det klart at flere spillere ikke får være med videre etter sesongen.

– Vi må stå sammen som et lag. Vi kan ikke endre hele troppen, og må ta et steg om gangen. Jeg kommer til å bli suksessfull her, men det er spillere her som ikke kommer til å være en del av den suksessen. Men mange av dem kommer til å være det, sier han.

Beklaget overfor fansen
Solskjær beklaget både spillernes innsats og resultatet overfor fansen.

– Vi legger oss flate og beklager til alle som er en del av Manchester United. Kommende onsdag er den perfekte sjansen til å vise hva vi kan. Det er en viktig kamp for oss og ligaen. Vi må prestere bedre enn dette, sier kristiansunderen før møtet med Manchester City.

– Vi er ikke der vi vil være. Etter tapene for Barcelona kan man si at det er Barcelona og Lionel Messi og alt det der, men når man taper så overbevisende i ligaen. Alle ser og spillerne vet at vi har stor jobb å gjøre. Og vi skal gjøre det. Klubben har vært nede før og vi skal reise oss igjen. Det skjer kanskje ikke over natten, men vi skal gjøre det, forteller Solskjær.

Manchester United-kaptein Ashley Young er enig med sin manager.

– Det var ikke en Manchester United-prestasjon. Det er skuffende og vi har fire kamper igjen. Vi må reise oss. Det kommer en stor kamp for oss på onsdag, sier Young til Sky Sports.

– Når du er et Manchester United-lag og den første avslutningen på mål kommer sent i andre omgang, så er ikke det godt nok, sier kapteinen.

Det er tre viktige poeng tapt for Manchester United i kampen om topp fire. United ligger fremdeles på sjetteplass i Premier League. To poeng bak Chelsea og Arsenal (én kamp mindre spilt) og tre poeng bak Tottenham.

På de åtte siste kampene har Manchester United tapt seks totalt. Det er den verste rekken siden mai 1989.

Brasiliansk magi

Det var hjemmelaget som tok styringen på Goodison Park. Etter flere hjørnespark kom Everton til kampens første store sjanse etter ti minutter. Idrissa Gueye fikk svinget inn igjen et klarert hjørnespark. Inne i feltet fikk Richarlison dempet ballen og avsluttet fra syv meter. David de Gea var raskt nede, men returen havnet i beina til brasilianeren. Denne gang gikk den utenfor.

Men det tok ikke lang tid før 21-åringen igjen skulle markere seg med positivt fortegn. Manchester United fikk en ny corner imot seg. Den fikk Dominic Calvert-Lewin forlenget i feltet. På bakerste stolpe vartet Richarlison opp med et vakkert brassespark og sendte The Toffies i ledelsen etter tolv minutter.

– Det er helt rått. Han har det i ryggmargen, Richarlison, utbrøt kommentator Endre Olav Osnes.

Manchester United fortsatte å slite på Goodison Park. Etter et svakt hjørnespark fra gjestene satte Everton i gang en kontring. Gylfi Sigurdsson fikk ballen på 30 meter. Islendingen førte ballen fremover før han rappet til fra distanse. Det hard skuddet spratt en gang før den gikk i nettet bak en nølende de Gea etter 27 minutter.

– Det kunne vært en hjemme alene-fest. For Manchester United har ikke vært med i det hele tatt. Da står det 2-0 til Everton, kommenterte Osnes.

Ydmyket etter hvilen

Ole Gunnar Solskjær valgte å gjøre to bytter i pausen. Ut gikk Phil Jones og Fred, inn kom Ashley Young og Scott McTominay.

Fire minutter ut i andre omgang måtte Everton gjøre ett bytte. Målscorer Richarlison måtte ut etter å ha fått en trøkk i ribbebeina. 21-åringen ble erstattet av Theo Walcott.

Solskjærs bytter ga ingen umiddelbar effekt. Bortelaget fortsatte å slite i Liverpool, og Everton fortsatte å skape målsjansene.

Ti minutter etter sidebytte fikk hjemmelaget ett nytt hjørnespark. Forsøket ble klarert ut i feltet. Der kom Lucas Digne og brant til på hel volley. Skuddet gikk rett i det nærmeste hjørnet og Everton ledet 3-0 over Manchester United.

Etter 63 minutter ble ydmykelsen komplett. Theo Walcott ble spilt alene med David de Gea. Engelskmannen trillet ballen forbi spanjolen til 4-0-ledelse over Manchester United.

Anthony Martial skapte en av de få sjansene United hadde, men fra kort avstand klarte ikke franskmannen å få ballen på mål.

Manchester United truet aldri Everton som vant kampen 4-0.