Supertalentet vant etter utrolig avslutning: – Et sykkelunder

Da Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe rotet bort vinnersjansen, kom Mathieu van der Poel bakfra og spurtet inn til seier.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Det så lenge ut som Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe skulle gjøre opp om seieren i årets Amstel Gold Race søndag.

Men forhåndsfavoritt og supertalent Mathieu van der Poel kom sammen som en kanon inn på oppløpet sammen med en større gruppe. I spurten var han sterkest og vant.

– Det er det sykeste jeg har sett. Et sykkelunder, sa TV 2-kommentator Christian Paasche på bildene av den jublende 24-åringen fra Nederland.

– Han gir seg ikke, det hodet. De var ett minutt bak da det var fem kilometer igjen, fortsatte Paasche.

– Ta kopier av den hjernen og selg til høystbydende, kommenterte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Simon Clarke tok andreplassen, mens Fuglsang ble nummer tre. Alaphilippe kom inn til fjerdeplass.

Et brudd på ni ryttere, som senere fikk selskap av to Wanty-Gobert-ryttere, fikk tidlig gå av gårde. Da utbryterne ble hentet inn, ble det nye angrep.

Mathieu van der Poel hadde et ambisiøst forsøk, men måtte gi tapt. I stedet var det Fuglsang og Alaphilippe som kom av gårde og fikk en fint forsprang.

Den dansk-franske duoen lå lenge med et snaut minutt ned til feltet med de andre store favorittene, men på de siste kilometerne ble det som så ut til å være en trygg ledelse rotet bort. Inn på oppløpet fikk de selskap av van der Poel og en større gruppe, så det ble en større spurt om seieren.

– Det er utrolig å kaste bort det, kommenterte Johan Kaggestad.

Odd Christian Eiking og August Jensen, de to norske rytterne i årets Amstel Gold Race, kom inn sammen med en gruppe flere minutter senere.

Eiking sliter med pollenallergi, og askøyværingen sier at det ble verre og verre utover søndagens ritt.

– Jeg sliter sinnssykt med å puste her nede. Det svumlet opp. Jeg skal ikke bruke det som en unnskyldning, men det fungerte i hvert fall ikke for meg i dag, sier han til TV 2.

Foto: David Stockman