– Manchester United har gått i feil retning etter ansettelsen av Solskjær

Tidligere Manchester United-spiller Paul Ince mener han har fått rett i at en fast ansettelse av Ole Gunnar Solskjær burde ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Everton mot Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo fra klokken 14.00.

Tidligere Manchester United- og Liverpool-spiller Paul Ince var skeptisk til Ole Gunnar Solskjær, til tross for at nordmannen åpnet fantastisk med en lang seiersrekke da han erstattet José Mourinho i desember.

Ince mente både han selv, Mark Hughes og Steve Bruce kunne kommet inn og hatt den samme effekten på Manchester United.

Inces utspill ble både slaktet og latterliggjort.

Solskjær ble Manchester United-manager på permanent basis, men etter hvert har også nordmannens effekt tatt slutt. United står med fem tap på de sju siste kampene.

Dermed har Paul Ince fått vann på møllen.

– Det som bekymrer meg mest er at de ser ut som et annet lag etter at Ole ble permanent manager. De spiller på en annen måte. Da han var midlertidig manager, skapte de sjanse på sjanse. Nå som han har fått jobben permanent har de gått i feil retning, skriver Ince for Paddy Power, og fortsetter:

– Jeg har hele tiden sagt at presset kommer om han får jobben permanent. Jeg sa det for flere måneder siden. Det er en rekke eksempler på at en humøret går opp og alle føler de får en ny sjanse med en vikarierende manager, men når han blir ansatt permanent, blir det enda verre enn før.

Forstår ikke Uniteds hastverk

Ince mener Manchester United-ledelsen burde ventet til slutten av sesongen før de tok en avgjørelse på permanent manager.

– Jeg kan ikke forsto hvorfor de hadde så hastverk med å gi ham jobben, sier Ince, som mener at United kunne ventet og sett om Solskjær klarte å fikse Champions League-spill neste sesong.

Manchester United røk ut mot Barcelona i Champions League-kvartfinalen. De er tilbake på sjetteplass i Premier League, men det er fortsatt gode muligheter for å sikre topp fire med fem kamper igjen av sesongen.

Den tidligere engelske landslagsspilleren mener imidlertid at folk er nødt til å være tålmodige. Ince mener at Manchester United er milevis bak rivalene.

– Ole er nødt til å bygge laget på nytt. Hvis du ser på laget, er det virkelig den gjengen som skal ta Manchester United fremover? Kommer de til å vinne trofeer med disse spillerne i laget? Nei. Dere har akkurat brukt over en halv milliard kroner på Fred. Av hvilken grunn? De trenger nye talenter som kan være med å tette gapet til de andre lagene, mener Paul Ince.

Solskjær lover forsterkninger

Det er også ventet at Solskjær og Manchester United handler stort i sommer.

Før sesongen klaget Mourinho på at klubben ikke ga ham de spillerne han ville ha og trengte for å bygge et mesterlag. Selv føler Solskjær seg trygg på at klubbledelsen gjør det de kan for å gi ham de riktige spillerne.

– Jeg vet at det har vært kritikk. Jeg vet ikke om alle kritikerne vet hva som skjer. Vi har folk som speider planeten for gode fotballspillere. Vi kommer til å signere spillere som vi mener passer når det kommer til personlighet, kvalitet, pris. Kan du ha lang levetid i klubben? Jeg er sikker på at vi gjør det vi kan for å hente de riktige spillerne, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse før kampen mot Everton.

Kristiansunderen er likevel tydelig på at det ikke er noen «quick fix» på problemet. Man kan ikke kjøpe seg oppover på tabellen, og derfor ser han også frem til å begynne på sesongoppkjøringen.

– Jeg har snakket med klubben. Vi vet at vi må være realistiske. Vi vet at det er en jobb som må gjøres. Det er ikke noen hurtig løsning på ting. Det er ikke sånn at vi kan kjøpe sju spillere og det ordner alt. Vi er hvor vi er. Du må ta steg for steg, sa Solskjær.

– Det kommer selvsagt til å bli kjøp i sommer. Det kommer til å bli noen nye spillere. Spillerne må også komme tilbake til sesongoppkjøringen og vite hva som forventes av dem. De må gjøre jobben og ta eierskap til det gjennom ferien. Det blir spennende å se hvem som kommer tilbake og er klare, sier Solskjær.