ØNSKER SEG POGBA: Real Madrid-trener Zinedine Zidane.
ØNSKER SEG POGBA: Real Madrid-trener Zinedine Zidane. Foto: Paul White

Zidane bekrefter Pogba-interesse: – Han har kvaliteter få andre kan gi oss

Real Madrid-trener Zinedine Zidane har kommet med noen uttalelser om Paul Pogba Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær garantert ikke kommer til å like.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag klokken 14.00: Se Everton – Manchester United

Manchester United-stjernen Paul Pogba har den siste tiden blitt koblet til en overgang til den spanske gigantklubben Real Madrid i sommer.

Ryktene skjøt fart etter at Pogba selv ga uttrykk for at han drømmer om å spille for Real Madrid.

– Jeg har alltid sagt at Real Madrid er en drøm for alle fotballspillere. Det er en av de største fotballklubbene i verden, sa Pogba til pressen da han var på landslagssamling med Frankrike forrige måned.

Og stoppet ikke der.

ØNSKET AV REAL MADRID: Paul Pogba.
ØNSKET AV REAL MADRID: Paul Pogba. Foto: Paul Ellis

– De har også Zidane som trener, og det er en drøm for alle som liker fotball. På nåværende tidspunkt er jeg i Manchester. Ingen vet hva framtiden bringer, men jeg er i Manchester og er glad for det, poengterte Pogba.

Zidane bekrefter Pogba-interesse
Nå bekrefter Real Madrid-trener Zinedine Zidane at han er en stor beundrer av Pogba, og at han er interessert i å hente den franske VM-vinneren til Bernbabeu, rapporter Marca.

– Jeg liker Pogba, det er ikke noe nytt. Jeg kjenner ham personlig, og det er noe annet, sa Zidane på Real Madrids pressekonferanse foran søndagens oppgjør mot Athletic Bilbao.

– Han kan gi oss noe få andre spillere kan gjøre, takket være hans kvaliteter, fortsatte Zidane, før han slo fast:

– Pogba er god i angrep, og han er god defensivt, uttalte Real Madrids trener, ifølge Marca.

Ifølge Marca er det imidlertid lite trolig at Manchester United ønsker å selge Paul Pogba i sommer. Franskmannen ble hentet til Old Trafford for én milliard kroner i 2016, og manager Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han vil bygge laget rundt Pogba i fremtiden.

Selv om Real Madrid skulle legge en gigantsum på bordet for Pogba i sommer, er det derfor ikke sikkert at Manchester United vil selge.

Solskjær avviste ryktene
Solskjær sa tidligere denne måneden at han forholder seg rolig til ryktene rundt Pogbas fremtid etter å ha fått med seg midtbanestjernens kommentarer om Real Madrid og Zidane.

– Paul trives her, han spiller bra. Det var snakk i landslagspausen. Et av problemene er at spillerne alltid er tilgjengelige for pressen. Han snakket ikke om seg selv, han sa at alle ville likt å spille for Real Madrid. Han er fornøyd her, slo Solskjær fast til Sky Sports.

Før han la til:

– Jeg liker ikke å snakke om andre lags spillere, men det er utfordringen i landslagspauser. Spillerne er hele tiden tilgjengelige og det er et annet miljø, det er mer generell prat. Paul er en veldig snill og høflig mann som da svarer på et generelt spørsmål om Zidane, som er et ikon i Frankrike, en fantastisk manager som var en fantastisk spiller. Jeg spilte mot ham selv. Paul er høflig, han trives her og kommer til å spille en stor rolle her. Jeg har sagt jeg vil bygge laget rundt ham, og det har ikke endret seg i det hele tatt, konkluderte Ole Gunnar Solskjær.

Ekspert tror Real Madrid vil prøve seg på Pogba
TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller har tidligere uttalt at han tolket Pogbas uttalelser om Real Madrid som et frieri. Han minner dessuten om at Pogbas agent, Mino Raiola, ikke er fremmed for å presse frem en overgang om muligheten byr seg.

– Han har en veldig aggressiv agent som ikke har gjort noen store salg på en god stund. Han hadde en sommer eller to der han tjente voldsomt med penger på Pogba, Zlatan og Mkhitarjan med flere. Nå har det stoppet litt for ham. Det tror jeg spiller inn òg, spekulerte Stamsø-Møller.

– Når man hører sånne ting, blir det ikke noe mindre spekulasjoner rundt Pogba og om han vil være i Manchester United. Han er virkelig en nøkkelspiller. Det er ikke mange steder på banen de har spillere i verdensklasse. Han er definitivt det, og de må beholde ham for enhver pris, fulgte han opp.

– Tror du det er realistisk at Real Madrid kommer til å prøve seg på Pogba?

– Ja. Hvis de har tenkt å bruke penger. De har lagt om strategien. Det er mange år siden de hentet en «galáctico», påpekte han.

– Pogba er virkelig en profil som vil gi en klubb et løft hva gjelder markedsføring og interesse utenfra. Han er en god, gammeldags Real Madrid-signering mer enn det de har hentet de siste årene, fortsatte TV 2-eksperten.

Stamsø-Møller ville ikke blitt forbauset om «Los Blancos» valgte å erstatte Gullballen-vinner Luka Modric med Manchester United-stjernen.

– Men han blir i så fall svindyr. Spørsmålet er hvor mye de er villig til å bruke av budsjettet på en spiller som har et utrolig høyt toppnivå, men også ganske lavt bunnivå. Det siste året har vært en berg- og dalbane uten like. Det kommer nok veldig mye an på prisen. Om de vil betale halvannen til to milliarder for Pogba i dag ... jeg tror det er mulig å finne bedre verdi andre steder. Det får vi se på, sa han.