Juventus seriemestere for åttende gang på rad

Cristiano Ronaldo historisk da Juventus ble ligamestere fem runder før serieslutt.

Etter 2-1-seieren over Fiorentina kunne Juventus juble for ett nytt ligagull.

Juventus forlenget rekordrekken med deres åttende Serie A-tittel på rad. Dette var ligatittel nummer 35 totalt.

Se hvordan Juventus feiret Serie A-tittelen i Sportsnyhetene øverst!

Cristiano Ronaldo ble historisk etter at tittelen ble sikret. 34-åringen er den eneste fotballspilleren som har vunnet Serie A, La Liga og Premier League.

Jeg er veldig glad for å ha vunnet den italienske ligaen i min første sesong. Det har vært et bra år for Juventus. Vi vant også supercupen, men det gikk selvsagt ikke bra i Champions League, sa Ronaldo til La Gazzetta dello Sport.

Rekord-Ronaldo
Cristiano Ronaldo som er toppscorer for Juventus med 19 mål kunne juble for å vunnet ligatittelen på første forsøk i Serie A.

Nå har portugiseren vunnet ligaen i England (Manchester United), Spania (Real Madrid) og Italia (Juventus). Det har ingen fotballspiller gjort før ham.

Den siste tiden har de florert rykter om at Cristiano Ronaldo vil forlate Juventus til sommeren. De ryktene har 34-åringen avkreftet.

– For meg, er det bare Juventus, sier Cristiano Ronaldo ifølge den italienske avisen Tuttosport.

Det gjentok han etter lørdagens Serie A-triumf.

– Jeg kommer til å bli værende, det er 1000 prosent sikkert, sa portugiseren til pressen etter kampen.

Juventus-trener Massimiliano Allegri satte også en stopper for ryktene på pressekonferansen før Fiorentina-kampen.

– Ronaldo er fremtiden til Juventus. Han er en ekstraordinær spiller som har hatt en strålende sesong og han vil ha en ny god sesong neste år, sa Allegri.

Fiorentina sjokkerte

Det var Fiorentina som tok ledelsen på Juventus Stadium. Wojciech Szczęsny glapp ballen i feltet og da var bortelagets Nikola Milenkovic rask på avtrekkeren og satte inn 1-0 etter fem minutter.

Ni minutter før hvilen slo Juventus tilbake. Miralem Pjanic slo et hjørnespark på nærmeste stolpe. Der kom venstreback Alex Sandro stupende inn og headet inn utligningen.

I andre omgang tok det åtte minutter før Juventus gikk i ledelsen. Cristiano Ronaldo stormet ned langs høyrekanten og la ett innlegg langs gresset. Der var Germán Pezzela uheldig og satt ballen mellom beina på Fiorentina-keeperen og i mål. Selvmål og 2-1-ledelse til Juventus.

Ronaldo blåste flere store sjanser i andre omgang, men det gjorde ingenting. Selv med uavgjort ville Juventus sikret ligatittelen på innbyrdes mot Napoli.

Ligatittelen er den 35. i rekken for Juventus. Milan har nest flest med sine 18.

Man må tilbake til 2011 for å finne en annen italiensk seriemester enn Juventus. Da gikk Milan, med deriblant Zlatan Ibrahimovic og Ronaldinho, til topps.

Milan-poengtap

Milan spiller for deltakelse i Champions League for første gang siden 2013/14-sesongen. Da passet det ikke veldig bra med 1-1 mot Parma. Laget trengte seier for å være sikker på å holde seg foran Roma og inneha den viktige 4.-plassen gjennom den 33. serierunden i Italia.

Da innbytter Samu Castillejo ga storklubben 1-0 i det 69. minuttet borte mot Parma så det også lyst ut, men Bruno Alves' utligning på frispark tre minutter før full tid sørget for at gjestene bare fikk med seg ett poeng hjem til Milano.

Napoli tar mest trolig 2.-plassen, men det er jevnere bak dem i kampen om 3.- og 4.-plassen.