Hevder Solskjær og Phelan vil ha en radikal endring av Uniteds overgangsstrategi

Manchester United vil slutte å hente rådyre stjerner dersom manager Ole Gunnar Solskjær og assistentmanager Mike Phelan får det som de vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag klokken 14.00: Everton – Manchester United

De siste årene har Manchester United punget ut milliarder av kroner på spillerkjøp.

Se hva Solskjær sa om sommerens planer på overgangsmarkedet øverst!

I 2016 kjøpte klubben Paul Pogba for én milliard kroner. Året etter ble Romelu Lukaku kjøpt for nærmere 770 millioner kroner. Samme år ble Nemanja Matic kjøpt fra Chelsea for 410 millioner kroner.

Og i 2014 ble Ángel Di Maria hentet fra Real Madrid for 630 millioner kroner og Juan Mata fra Chelsea for 390 millioner kroner – for å nevne noen av spillerne Manchester United har hentet for gigantsum de siste årene.

Nå kan det imidlertid bli en slutt på rådyre spillerkjøp på Old Trafford, skriver Manchester Evening News.

Vil slutte å hente rådyre verdensstjerner
Ifølge den anerkjente Manchester United-skribenten Samuel Luckhurst vil manager Ole Gunnar Solskjær og assistentmanager Mike Phelan endre klubbens overgangsstrategi.

De vil gå vekk fra «superstjerne-strategien» Manchester United har stolt på tidligere
Manchester Evening News

Fremfor det å hente rådyre verdensstjerner skal unge spillere, gjerne britiske, være overgangsmål for klubben. Både Solskjær og Phelan vil først og fremst hente spillere som passer inn i det som beskrives som «the United Way», som de begge har snakket om i mediene.

– Manchester United ønsker å endre fokuset over på unge talenter. Det foretrekker de på grunn av overgangsstrategien som ble utviklet under José Mourinho, som kun har gitt varierende hell tidligere. De vil gå vekk fra «superstjerne-strategien» Manchester United har stolt på tidligere og som Ed Woodward har hatt mye av ansvaret for å håndtere, skriver blant annet Samuel Luckhurst.

Mike Phelan har forøvrig ikke skrevet under på en ny langtidskontrakt som assistentmanager. Ole Gunnar Solskjær skal være innstilt på at Phelan fortsetter på Old Trafford, men ønsker ikke at assistentmanager skal over i en rolle som teknisk direktør i klubben.

Neville: – De vil tilbake til sine tidligere prinsipper
Den nye overgangsstrategien til Manchester United stemmer godt overens med det Gary Neville uttalte til Sky Sports News tidligere i april:

– Jeg har hørt fra Manchester United at de ønsker å gå tilbake til sine tidligere prinsipper om å signere unge spillere som er i ferd med å utvikle seg til å bli til sitt beste. De ønsker å hente spillere som har potensialet til å bli blant de beste i verden, sier Neville til Sky Sports News.

Sky Sports-eksperten er ikke imponert over overgangsstrategien Manchester United har vist de siste årene.

Den tidligere United-spilleren, som spilte 400 kamper og vant åtte Premier League-titler, FA-cupen tre ganger og Champions League to ganger med klubben, mener Solskjær har en stor jobb foran seg de neste årene for å få orden på overgangsstrategien.

– Jeg vet ikke hvem som kommer til å ha det overordnede ansvaret, men en jobb må gjøres på overgangsmarkedet for å få Manchester United tilbake som tittelutfordrer. Det vil ta to år å omdanne troppen til et lag som kan vinne tittelen. Jeg tror ikke de vil klare å hente alle de ønsker, og få solgt alle de vil kvitte seg med, men dette er en jobb som vil ta to år og kreve mye tålmodighet, mener han.

– Kommer ikke til å kjøpe syv spillere
På fredagens pressekonferanse før oppgjøret mot Everton på søndag, fikk Solskjær spørsmål om overgangsplanene til sommeren.

Han gikk langt i å bekrefte at det trolig ikke blir den kjøpefesten på Old Trafford i sommer – som det har vært tidligere år.

– Ja, jeg har snakket med klubben, og vi vet at vi må være realistiske. Det finnes ingen enkel løsning. Vi kan ikke bare kjøpe syv spillere, så er vi der vi skal være. Vi vet hvor vi er og vi må ta ting skritt for skritt, men vi kommer selvfølgelig til å signere noen i sommer, poengterte han.

Flere unge spillere er forøvrig blitt koblet til Manchester United den siste tiden. Se Solskjærs påståtte ønskeliste her.