Llorente sendte Tottenham videre etter VAR-drama i sjumålsthriller

Raheem Sterling trodde han hadde sendt Manchester City videre på overtid, men målet ble annullert etter VAR-bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Tottenham 4-3 (4-4 sammenlagt)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Tottenham er videre til Champions League-semifinalen på bortemål etter å ha spilt 4-4 over to kamper mot Manchester City, som vant returkampen på Etihad onsdag 4-3.

Avgjørelsen kom da Fernando Llorente styrte inn 3-4-reduseringen via albuen og hoften i det 73. spilleminutt. Dommeren så på VAR-bildene, men godkjente scoringen.

– Dommeren tar rett avgjørelse, konkluderte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

På overtid trodde Raheem Sterling at han hadde sendt City videre og jublet hemningsløst, men jubelen stilnet, for etter ny bruk av VAR ble målet annullert for offside på Sergio Agüero i forkant.

– Fra himmel til helvete på et halvminutt, sier Brede Hangeland.

Tottenham møter Ajax i semifinalen.

– Vi lever en stor drøm. Vi vil ta denne muligheten og komme til finalen, og hvorfor ikke vinne den? Vi må nyte øyeblikket og spille veldig bra, sier matchvinner Llorente til engelsk TV.

– Jeg har aldri opplevd noe som dette. Det var tøft og galskap, men vi er veldig stolt over hverandre. Dette var galskap. Noen ganger blir du irritert over VAR, men i dag sier jeg «takk». Vi kjempet i 90 minutter og viste utrolig karakter og kampånd, sier tomålsscorer Heung-min Son til BT Sport.

Manchester City er ute i Champions League-kvartfinalen for andre sesong på rad. For City er også drømmen om å vinne fire titler denne sesongen knust.

Fire mål på elleve minutter

Allerede i det fjerde spilleminuttet var lagene like langt, for etter fine kombinasjoner av Manchester City endte ballen ute til venstre hos Raheem Sterling, som dro seg innover og satte ballen i det lengste hjørnet fra like innenfor 16-meteren.

Bare tre minutter senere utlignet Heung-min Son. Dele Allis forsøk på å tre gjennom Lucas Moura ble stoppet av Aymeric Laporte, men ballen endte opp hos Son, som satte ballen i mål via City-keeper Ederson.

Son var på farten igjen i det tiende spilleminutt. Laporte rotet bort ballen og Christian overtok, før dansken serverte Son. Sørkoreaneren dro seg inn i banen og curlet 2-1 i det lengste krysset.

Det tok ikke mange sekundene før Bernardo Silva tente håpet da han satte inn 2-2 via beinet til Danny Rose.

– Fire mål på så kjapt har aldri skjedd før, kommenterte TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Stor Son-sjanse før pause

Ti minutter senere fant Kevin De Bruyne lagkamerat Raheem Sterling på bakerste stolpe. Vingen satte inn 3-2-målet fra skrått hold – og dermed trengte City bare ett mål for å gå videre.

Mot slutten av omgangen måtte Moussa Sissoko ut med det som så ut til å være en lyskeskade. Mauricio Pochettino kastet inn Fernando Llorente.

Kampen roet seg ned Sterlings andre scoring for kvelden, men drøyt ett minutt før pause var Son nær ved å score kveldens tredje mål. Ballen strøk stolpen til Ederson.

Agüero-kanon i keeperhjørnet

Manchester City presset på for et nytt mål i begynnelsen av andreomgang, og fem minutter etter pause bredsidet Sterling ballen rett på Hugo Lloris fra kloss hold. Den franske målvakten ga en skummel retur rett ut, men heldigvis for Lloris og Tottenham var Rose først på ballen, like foran Bernardo Silva.

Etter 57 minutters spill var innbytter Fernando Llorente nær ved å heade inn 3-3, men den spanske angriperen ble stoppet av en god Ederson-redning.

Like etter var det snudd. Kevin De Bruyne tuppet ballen videre til Sergio Agüero, som fra skrått hold banket inn 4-2-målet. Dermed var det Tottenham som måtte frem i jakt på scoring for å gå videre.

Manchester City-manager Pep Guardiola svarte umiddelbart med å kaste inn Fernandinho for David Silva.

Llorente-scoring ble VAR-mat

Det meste handlet om Manchester City i andreomgang, men i det 73. spilleminutt satte Fernando Llorente ballen i mål til 3-4 og et foreløpig Tottenham-avansement.

Scoringen ble en situasjon for VAR, og dommer Cuneyt Cakir løp ut på sidelinjen for å få se en rekke repriser av situasjonen. Ballen så ut til å være innom albuen til Llorente, i hoften og så i mål, men dommeren valgte å godkjenne målet. Albuen var helt inntil kroppen på Llorente.

På overtid trodde Manchester City at de hadde reddet avansementet da Sterling satte inn 5-3-målet, men etter bruk av VAR ble en offsideplassert Sergio Agüero i forkant avslørt. Dermed ble scoringen annullert.