Manchester United-spiller slaktes: – En av dem som kan kastes ut med en gang

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland mener Ole Gunnar Solskjær må rydde opp i Manchester United-stallen i sommer.

Manchester United er ute av Champions League etter å ha blitt ydmyket med 0-4 etter to kvartfinalekamper mot Barcelona.

Ole Gunnar Solskjær erkjenner at han står overfor en stor jobb med å kunne komme opp på samme nivå som katalanerne.

Manchester United-legende og TV 2s Champions League-ekspert Ryan Giggs mener Solskjær må hente inn fire eller fem nye spillere for å kunne kjempe om å vinne Premier League og Champions League.

Ashley Young slaktes

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland mener også det trengs en kraftig opprydning i stallen, og han peker spesielt på én mann.

– Hvis Manchester United virkelig mener at de skal konkurrere om å vinne Premier League og Champions League, er dette ganske langt fra godt nok, og en av dem de kan begynne med å kaste ut med en gang er Ashley Young, sier den tidligere Fulham- og Crystal Palace-stopperen.

Young, som har vært Manchester Uniteds kaptein i de fleste kampene etter at Solskjær erstattet sparkede José Mourinho i desember, mistet ballen i en farlig posisjon like i forkant av Lionel Messis første mål i 3-0-seieren tirsdag.

– Han har vist de siste ukene at han ikke er i nærheten av å holde nivået som kreves. Han er en for dårlig pasnings- og allroundspiller til å være back på dette nivået. Han har fått beskjed om å spille med stort mot, men det får være grenser. Når du blir presset, må ballen bare vekk noen ganger. Han satte seg selv i problemer og ga Messi ballen. Fra det øyeblikket ble det helt umulig, sier Hangeland.

Hangeland: – Dette går ikke lenger

Det er imidlertid bare to måneder siden 33 år gamle Young undertegnet en ny kontrakt med Manchester United som strekker seg ut neste sesong.

– Han er kanskje blitt for gammel. Vi ser backene betyr i internasjonal toppfotball. Det handler om mange ting: Å forsvare seg, være playmaker og om å kunne slå innlegg. Young har en fryktelig innleggsstatistikk. Det fikk vi se forrige onsdag også. Husk at konkurrentene om ligatittelen har Trent Alexander-Arnold og Kyle Walker på backene. Om de tenker på Champions League, er det en rekke toppspillere i den posisjonen, sier Hangeland.

TV 2s ekspert trekker også frem Youngs manglende disiplin. I ligamøtet med Wolverhampton ble den tidligere Watford- og Aston Villa-spilleren utvist på klønete vis på stillingen 1-1 i en kamp som Manchester United endte opp med å tape.

– Det er en spiller jeg har stor respekt for, men det er på tide å kalle en spade for en spade, for dette går ikke lenger, for du vinner ikke Premier League eller Champions League med spillere som Young, mener Hangeland.

Mathisen: – Avhengige av bedre spillere

Den tidligere norske landslagskapteinen får støtte av Jesper Mathisen.

– Han har vært skuffende i det siste. Han er kaptein og har en nøkkelrolle, det går ikke. Solskjær har en stor jobb på overgangsmarkedet sammen med de andre sportslige ansvarlige, både denne sommeren og i januar, for det må skiftes ut mye. De så i dag hvor listen ligger. De ser også et lag som Ajax med moderne, gode ballspillere som flytter beina og er gode sammen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, og fortsetter:

– Solskjær har fire-seks spillere som kan være på nivå, men de er avhengige av bedre spillere. Paul Pogba har gode ferdigheter, men vi ser at han ofte sliter med å få det ut i denne type kamper fordi laget er for langt unna.

Hangeland mener valget av Young også går på alternativer, og han mener Luke Shaw er den eneste av backene som er god nok for Manchester United. Diogo Dalot kan bli det, men han er ikke det nå, mener Hangeland.

Savnet av en forsvarssjef

De to tidligere midtstopperne mener Solskjær savner en forsvarssjef.

– Det er ingen tvil om at de må ha forsterkninger på midtstopperplass. Phil Jones og Chris Smalling har vært der i ti år, men de blir ikke bedre eller enere. De blir aldri Nemanja Vidic eller Rio Ferdinand. Victor Lindelöf er en bra stopper, men alle i den stoppergjengen skriker etter å spille med en stor sjef som virkelig binder forsvaret sammen, i tillegg til en som kan spille ut bakfra, sier Hangeland.

– Det er et kjempeproblem for United og der er det betydelig svakere enn lagene de konkurrerer med i Champions League og Premier League. Skal du vinne de turneringene, kan du ikke bare forsvare deg. Du må også ha playmakere bak i banen, legger han til.

Jesper Mathisen trekker likevel et stort lyspunkt for Solskjær i United-stallen.

– Det mest gledelige for Solskjær og Manchester United har vært utviklingen til Marcus Rashford. Vi har sett tidligere at han har noe; tilslag, gode bevegelser og fart, men han har nå levert på et stabilt høyere nivå. Han hadde en nærmest umulig oppgave fordi Barcelona var så dominante, men han har vist at han kan bli en angrepsspiller av ypperste verdensklasse. De spillerne er ikke veldig lette å finne, og nå har de faktisk en ung, spennende spiss som er utrolig god på vei opp og frem, sier han.