Manchester United ydmyket av Lionel Messi og Barcelona

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var sjanseløse på et nytt mirakel på Camp Nou.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - Manchester United 3-0 (4-0 sammenlagt)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Barcelona er klare for Champions League-semifinalen etter å ha slått ut Manchester United 4-0 sammenlagt. United yppet seg tidlig på Camp Nou, men ble slått 3-0.

Marcus Rashford traff tverrliggeren i åpningsminuttet, før Lionel Messi viste hvorfor så mange mener han er tidenes beste spiller. Argentineren scoret to mål, det siste etter tabbe fra United-keeper David De Gea.

– Verdens beste og flotteste spiller, konkluderte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om Lionel Messi i pausen.

Etter timen spilt økte Philippe Coutinho med 3-0 med et nydelig langskudd.

– Jeg får assosiasjoner til en tyrefekterkamp, der Manchester United er den groggy oksen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Manchester United har nå tapt fem av sine siste sju kamper.

– Det er fryktelig tungt å være Manchester United-spiller utpå der. Det er en virkelighetssjekk. Disse guttene har et greit selvbilde og Manchester United blir ofte omtalt som verdens største klubb, men de blir lekt med på Camp Nou. Stoltheten får seg en knekk, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Barcelona møter vinneren av Porto og Liverpool i semifinalen. De røde fra Merseyside leder 2-0 før returkampen i den portugisiske havnebyen onsdag.

Ole Gunnar Solskjær var naturlig nok skuffet etter kampslutt.

– Vi viste rett innstilling. Det er noen gode spillere der ute. Vi har en stor oppgave de neste årene med å bli like gode som Barcelona, sier nordmannen.

– Det er det nivået vi må prøve å nå. Vi kan komme dit, men vi har mye arbeid foran oss. Hvis vi ønsker å komme oss tilbake på Manchester Uniteds ekte nivå og ekte tradisjoner, må vi utfordre Barcelona, sier Solskjær.

Tverrliggertreff av Rashford

Allerede etter et halvt minutts spill var Manchester United nær ved å ta ledelsen. Paul Pogba spilte gjennom Marcus Rashford, som fra skrått hold satte ballen i tverrliggeren og over.

Like etter var Scott McTominay nær ved å få med seg ballen inn i 16-meteren, men skotten klønet det til og Barcelona-forsvaret fikk ryddet opp.

– Vi trodde Manchester United skulle vente på kontringsmuligheter, men de har spilt ut Barcelona i åpningsminuttene, kommenterte TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Etter ti minutters spill dømte Felix Brych straffespark etter at Ivan Rakitic gikk i bakken i duell med Fred, men etter å ha brukt VAR valgte den tyske dommeren å gå tilbake på avgjørelsen. Reprisen viste at Fred var akkurat først på ballen.

Messi knuste United-håpet

Fem minutter senere var det ingen tvil. Ashley Young rotet bort ballen på høyrebacken og Lionel Messi overtok. Argentineren viste seg som en bedre dribler enn Young, dro med seg ballen innover og plasserte ballen i det lengste hjørnet bak David De Gea.

Lionel Messi doblet Barcelonas ledelse etter 19 minutters spill. Fred rotet bort ballen og Messi fikk skyte fra 18 meter. Det burde vært en enkel ball å plukke for De Gea, men den spanske landslagsmålvakten gjorde en stor tabbe og slapp inn skuddet.

Barcelona styrte alt etter 2-0-scoringen, og på overtid av førsteomgang kunne det fort stått 3-0. Messi tok med seg ballen og spilte ut til venstre til Jordi Alba, som slo til Sergi Roberto på bakerste stolpe. En meget god redning av De Gea hindret Barcelona-backen i å legge på kveldens tredje.

Praktscoring av Coutinho

I starten av andreomgang var Lionel Messi nær ved å score hat trick, men argentinerens avslutning ble blokkert av Young og gikk til hjørnespark.

Etter timen spilt markerte Philippe Coutinho seg. Brasilianeren satte ballen bak De Gea med et fantastisk langskudd fra drøyt tjue meter. Den tidligere Liverpool-spilleren holdt fingrene i ørene under feiringen. Coutinho er blitt kritisert for sine prestasjoner og blitt koblet bort fra Barcelona.

Bare tre minutter senere var Messi nær ved å brassesparke inn 4-0, men ballen gikk like utenfor den høyre stolpen til David De Gea.

Innbytter Alexis Sánchez var nær ved å stupe inn 1-3-reduseringen i sluttminuttene, men chileneren ble stoppet av en meget god redning av Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen. Det endte dermed 3-0.