Guardiola: – Viktigere å vinne Premier League-tittelen enn Champions League

Manchester Citys manager Pep Guardiola er ikke i tvil om hvilken tittel han ønsker seg mest denne sesongen.

Onsdag klokken 20.00: Se Manchester City – Tottenham

Regjerende Premier League-mester Manchester City har allerede vunnet ligacupen, laget er finalen i FA-cupen, de er med i tittelkampen i Premier League og møter onsdag Tottenham i returkamp i kvartfinalen i Champions League.

Se hvordan Tottenham slo Manchester City i den første kvartfinalekampen i Champions League øverst!

Dersom alt går Manchester Citys vei i sesonginnspurten kan de lyseblå ta hele fire titler denne sesongen. Det har ingen klubber i England klart tidligere.

– Viktigere å vinne Premier League
Manager Pep Guardiola er imidlertid ikke i tvil om hvilken tittel han mener er den viktigste å sikre seg.

– Premier League er den viktigste tittelen. Den må du kjempe i elleve måneder for, slår Guardiola fast på tirsdagens pressekonferanse før returkampen mot Tottenham, ifølge BBC.

Tottenham vant som kjent den første kampen mellom lagene 1-0. Matchvinner ble Heung-min Son med sin fulltreffer i det 78. minutt.

– Jeg tror returkampen vil bli annerledes enn den første kampen. Vi må score mål og vi må ha mer kontroll over kampen, fastslår Guardiola.

– Vi er allerede i Champions League neste sesong
Guardiola er klar over at gamleklubben Barcelona kan bli motstander om Manchester City går hele veien til finalen.

– Jeg ser ikke så langt frem. Jeg ønsker nå først og fremst å komme til semifinalene etter å ha spilt en god kamp. Det er min eneste drøm akkurat nå, sier Guardiola, og fortsetter:

– Matematisk er vi allerede kvalifisert til Champions League neste sesong. Vi vil være der og være med i trekningen i Monaco i august. Det vil jeg gratulere både spillerne og støtteapparat med. Så sånt sett så har det ingenting å si hva som skjer i kampen mot Tottenham, for vi er allerede kvalifisert til Champions League neste sesong, poengterer han.

Selv om Guardiola forsøker å snakke ned viktigheten av returkampen mot Tottenham, er spanjolen klar på hva han ønsker seg denne sesongen.

– Jeg ønsker å vinne Champions League. Men i fotball så taper du kamper og vinner kamper. Vi vil gjøre vårt beste mot Spurs, så får vi se etter det, konstaterer han.

Håper på hjelp fra fansen
Han håper at fansen vil hjelpe Manchester City til seier mot Tottenham i returkampen på Etihad. Spanjolen ber City-fansen opptre som en 12. mann.

– Jeg ønsker stemningen skal være som mot Liverpool i januar, bare enda litt bedre, oppfordrer Guardiola.