Vipers klar for sin første finalehelg i mesterligaen

Vipers ledet hele veien i returkampen mot Buducnost i mesterligakvartfinalen og tok seg greit videre til finalehelgen etter 25-18-seier hjemme i Kristiansand.

FINAL FOUR: Vipers hadde full kontroll mot Buducnost, og er klar for finalehelg i Mesterligaen.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Etter en råsterk 24-19-seier i Montenegro forrige uke skulle det mye til for at Vipers rotet bort semifinalebilletten de var på vei mot i mesterligaen i håndball.

Og de innfridde på hjemmebane med en meget solid kamp.

11-8 til pause ble 25-18 etter full tid. Over to kamper vant Vipers med det 49-37.

Linn Jørum Sulland ble hjemmelagets toppscorer med seks mål på åtte skudd. Henny Reistad scoret fire mål.

Dermed er Vipers klare for finalehelgen i Budapest i mai, for første gang i klubbens historie. De er også det første laget fra Norge siden Larvik i 2014/15-sesongen. LHK tapte da 22-26 i finalen for nettopp Buducnost.

Stjerneskuddet Henny Reistad tror Vipers kan bite godt fra seg i det ypperste selskapet.

– Vi har vist at vi kan være veldig gode på vårt beste. Hvis vi har troen og treffer på dagen, skal vi ha gode muligheter mot de beste, sier hun til TV 2.

– Det er fantastisk gøy. En drøm! Jeg syntes faktisk vi har noe å gjøre der også, så det blir spennende, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad i et intervju gitt til Viasat 4.

– I 2. omgang sliter vi for mye med å score. Jeg er kjempefornøyd, men vi kan godt lage flere mål. Vi hadde bra kontroll og det var det viktigste, sa Gjekstad videre.

I tillegg til Vipers er også Györ og Rostov-Don videre til finalehelgen. Metz og Bucuresti møtes senere lørdag og gjør opp om den siste plassen. I den første kampen vant Metz 31-26 over Nora Mørks nye klubb.