Tottenham lot stjernene få hvile - erstatterne lekte seg til seier

Lucas Moura med hattrick og Victor Wanyama svarte på tilliten med scoring i bunnsolid Tottenham-seier.

Tottenham - Huddersfield 4-0 (2-0)

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Tottenham tok sin tredje seier på nye Tottenham Hotspur Stadium, passerte Chelsea på tabellen og tok over tredjeplassen i Premier League etter seieren over Huddersfield lørdag.

Seks endringer på laget

Med tøft kampprogram og skadeproblemer benyttet Pochettino kampen mot nedrykksklare Huddersfield til å rullere på laget.

Hele seks endringer ble gjort siden forrige seriekamp mot Crystal Palace. Men det skapte ikke noe problemer for Tottenham.

De lekte seg rett og slett med Huddersfield, og det uten flere av sine største sjernespillere. Blant annet var Heung-min Son henvist til benken.

Vi var litt skeptiske til laget i starten. De har mange skader, og det så ut som et halvveis reservelag. Men de sparte spillere på grunn av Champions League, og det var den perfekte dagen å gjøre det på mot Huddersfield, sier TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

– Noe klarere bilde på Huddersfield-sesongen er det vel vanskelig å finne, sier TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

– Tottenham, de gjør akkurat som planlagt. Hviler mange spillere, tar en enkel seier. Tre poeng er viktig i topp fire-kampen og Lucas Moura er kampens store, store spiller, oppsummerer Mørtvedt etter kampen.

To raske scoringer

I løpet av de første 20 minuttene ble det ikke skapt en eneste målsjanse på Tottenham Hotspur Stadium.

Men i det 24. minutt våknet Tottenham, i det Ben Davies sendte ballen i retning Llorente. Presset av Jon Gorenc Stankovic skjermet han videre til Victor Wanyama som rundet Ben Hamer, og sendte vertene i føringen.

Scoringen viste seg å være forløsende for Tottenham, for det tok ikke mer enn tre minutter før Lucas Moura økte til 2-0. Etter pasning fra Moussa Sissoko sendte brasilianeren avgårde en kraftkanon som gikk under Hamer. Akkurat i det Huddersfield hadde kommet mer inn i kampen, fikk Tottenham to på rappen.

Huddersfield hadde null avslutninger på mål de første 45. minuttene, og Tottenham ledet 2-0 til pause.

Nesten for Llorente

Minuttet ut i andreomgang var Fernando Llorente nære ved å øke ledelsen til Tottenham, men angriperen måtte ta til takke med tverrliggeren denne gangen.

Etter det første kvarteret av andreomgang var det ikke mye som tydet på at Huddersfield skulle klare å kjempe seg tilbake i kampen. Tottenham hadde god kontroll.

I 64. spilleminutt var Llorente nære igjen, men headingen gikk til side for mål.

Og sjansene kom på løpende bånd for angriperen som hadde sin femte kamp fra start denne sesongen. Men det ble bare nesten for Llorente som ble byttet ut til fordel for Son i det 85. minutt.

Christian Eriksen var også nære å få navnet sitt på scoringslisten, men skuddet fra dansken ti minutter før slutt gikk i stolpen.

Hattrick for Moura

Like før slutt satte Moura sin andre for dagen og økte til 3-0 for Tottenham. Men brasilianeren var ikke ferdig med det, for på overtid scoret Moura hatrick.

Det endte 4-0.